Συγκλονισμένη η Μάνη με τον 34χρονο που έκαψε ζωντανό τον παραπληγικό πατριό του

Συγκλονισμένη είναι η Μάνη από την ασύλληπτη τραγωδία που σημειώθηκε το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς στον Άγιο Νικόλαο του δήμου Δυτικής Μάνης στην Μεσσηνία, όταν ένας 34χρονος άνδρας με ψυχολογικά προβλήματα σκότωσε τον παραπληγικό πατριό του και αποπειράθηκε να κάψει ζωντανή και την μητέρα του.

Ο 34χρονος, σύμφωνα με μαρτυρίες είχε ψυχολογικά προβλήματα, έπαιρνε φαρμακευτική αγωγή, και είχε πρόσφατα νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική. Σύμφωνα με ανθρώπους που τον είδαν νωρίτερα το πρωί δεν φαινόταν να τον απασχολεί κάτι, μάλιστα είχε πάει για καφέ το πρωί και ευχήθηκε λόγω της ημέρας στους συντοπίτες του. Απ’ ότι συζητείται στο χωριό, υπήρχαν προστριβές με τον πατριό του, αλλά τίποτε δεν έδειχνε ότι τα πράγματα θα είχαν αυτή την αποτρόπαιη κατάληξη. Μάλιστα, λόγω των τεταμένων σχέσεων με τον πατριό του, ο 34χρονος ζούσε σε τροχόσπιτο, και φρόντιζε αδέσποτα.

Όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς, όταν ο 34χρονος άνδρας, άφησε το τροχόσπιτο του, στο οποίο μένει εδώ και μερικούς μήνες και επισκέφτηκε τους γονείς του στην οικία τους.

Οι γονείς του έψηναν για το μεσημεριανό τραπέζι και είχαν καλέσει το γιο τους για το φαγητό.

Σύμφωνα με μαρτυρίες ο πατριός του και η μητέρα του νεαρού έψηναν λόγω της ημέρας στο barbeque. Όταν εμφανίστηκε ο 34χρονος, είχε στο μηχανάκι του ένα μπιτόνι με μείγμα βενζίνης και πετρελαίου, το οποίο το έφερε μαζί του, το άδειασε σε έναν κουβά σφουγγαρίσματος και τους περιέλουσε -πατριό και τη μητέρα του- αιφνιδιάζοντάς τους.

Ο πατριός που ήταν καθισμένος σε αναπηρικό καροτσάκι αιφνιδιάστηκε και ο 34χρονος άναψε φωτιά, καίγοντας τον ζωντανό.

Ο 34χρονος άνδρας κρατώντας το μείγμα του εύφλεκτου υλικού που είχε φτιάξει το έριξε στην μητέρα του προσπαθώντας να της ανάψει φωτιά, όμως η γυναίκα κατάφερε και έφυγε τρέχοντας από την αυλή του σπιτιού.

Σε κατάσταση αμόκ ο 34χρονος, σύμφωνα με το messinialive.gr, αμέσως πήγε μέσα στο χωριό, στον Άγιο Νικόλαο, στο σπίτι συγχωριανού του, με τον οποίο είχε προστριβές, άναψε φωτιά στο πατάκι στην πόρτα του, αφήνοντας το μπιτόνι εκεί. Ο συγχωριανός του βγήκε στην πόρτα να δει τι συμβαίνει, και κλώτσησε με το πόδι του το μπιτόνι με την βενζίνη, με αποτέλεσμα να πάρει φωτιά στο παντελόνι του και να υποστεί εγκαύματα στα πόδια.

Αμέσως μετά ο 34χρονος πήγε στην Αστυνομία και παραδόθηκε.