Στόχος μία αποτελεσματική συναίνεση δήλωσε ο Βαρουφάκης στο Eurogroup

Την φράση του Μάριο Ντράγκι “προκειμένου να επιτύχει το ευρώ χρειάζεται να έχει επιτύχει παντού”, υπενθύμισε ο Γιάνης Βαρουφάκης στους δημοσιογράφους προσερχόμενος στο συμβούλιο υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης. Πρόσθεσε ακόμη ότι “σήμερα ο στόχος είναι να υπάρξει μία αποτελεσματική συναίνεση” .

Απαισιόδοξος ο Ντάισελμπλουμ

Απαισιόδοξος για μια συμφωνία με την Ελλάδα σήμερα δήλωσε από την πλευρά του ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ προσερχόμενος στη συνεδρίαση.

Δεν έχω μεγάλες ελπίδες για σήμερα, η συμφωνία με την Ελλάδα απαιτεί περισσότερα βήματα από την Αθήνα, ανέφερε στους δημοσιογράφους και πρόσθεσε ότι η συμφωνία πρέπει να είναι αξιόπιστη, να έχει διάρκεια.

Δεν είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε πρόοδο σήμερα, αλλά θα προσπαθήσουμε, κατέληξε.

Αισιόδοξος ο Σαπέν

Σε άλλο μήκος κύματος ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε αισιόδοξος λέγοντας ότι “οι διαφορές μεταξύ των δύο πλευρών δεν είναι μεγάλες, μέσω του διαλόγου μπορούμε να συγκλίνουμε και να φτάσουμε μέσα στις επόμενες μέρες σε μια επωφελή συμφωνία για όλους”.

“Το μήνυμα που θέλω να στείλω είναι διάλογος, συζήτηση ή και αντιπαράθεση αν χρειαστεί, αλλά πάνω απ΄όλα χρειαζόμαστε πρόοδο», είπε ο Μισέλ Σαπέν προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Εurogroup.

O κ. Σαπέν επισήμανε ότι μέσα στις επόμενες μέρες πρέπει να συγκλίνουμε, κι αυτό είναι η προτεραιότητα. «Πρέπει να σταματήσει να επικρατεί η αντίληψη ότι μας χωρίζει χάσμα, οι διαφορές έχουν περιοριστεί πολύ τις τελευταίες βδομάδας και μπορούμε να τις ξεπεράσουμε τις επόμενες μέρες φτάνοντας σε μια επωφελή λύση για όλους», κατέληξε.