(2) Στο ταμπλό του Χ.Α. @14:40 – (11/8)

ΕΛΕΟΣ: ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΕΚΤΟΞΕΥΣΕΙΣ, ΕΚΤΙΝΑΞΕΙΣ, ΒΟΥΤΙΕΣ κι όλα τα συναφή γραφικά τους… Μπαφιάσαμε χωρίς να έχουμε δοκιμάσει τσιγάρο στη ζωή μας… 

SPREADS
ΧΩΡΑ ΑΠΟΔΟΣΗ % Spread vs BUND
ΕΛΛΑΔΑ 5,54 +5,16
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ 2,85 +2,47
ΙΣΠΑΝΙΑ 1,45 +1,06
ΙΤΑΛΙΑ 2,04 +1,65

……………………

ΑΝΟΔΙΚΕΣ – ΠΤΩΤΙΚΕΣ 23 – 69 και ΣΤΑΘΕΡΕΣ 21… 

ΑΞΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ: 28,8 εκατ. ευρώ (σε πακέτα τα 6,2 εκατ. ευρώ)…

ΝΕΑ ΠΟΛΥΕΤΙΑΣ ΠΟΛΥΕΤΗ ΥΨΗΛΑ για την SPACE στα 2,5500 ευρώ με 6200 τμχ, από το -2,12% στο +1,1% ο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ (τους έκοψε τον βήχα…), +2% η ΕΕΕ, στο +2,83% η ζωηρή σήμερα ΜΕΡΚΟ… (ΜΕΡΚΟ και ΚΥΡΜ απλά αποδεικνύουν την αδυναμία του management στην ΙΚΤΙΝΟΣ)

ΑΓΟΡΑ: Ο μεγάλος διορατικός μεγαλοεισηγμένος βλέπει ΑΠΟΘΕΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ στο Χ.Α με μία προυπόθεση…

DOLLAR: Η Morgan Stanley προχώρησε σε αύξηση των εκτιμήσεών της για το ευρώ σε σημερινή της έκθεση, εκτιμώντας πως από το 1,1900 έναντι του δολαρίου που θα βρίσκεται κατά το γ’ τρίμηνο του 2017 και το 1,2200 στο δ’ τρίμηνο του τρέχοντος έτους, στο α’ τρίμηνο του 2018 θα θτάσει και τα 1,2500.

ΓΔ: ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ..

Στις 28/7 εξετάσαμε τον ΓΔ επισημαίνοντας :
http://freeforumstocks.blogspot.gr/2017/07/blog-post_28.html#more

“..Από αυτό το επίπεδο ,είναι πιθανή μια τεχνική αντίδραση ως τις 830-841 μον

που όμως έχουν μετατραπεί σε αντιστάσεις που αν δεν υπάρξουν “καύσιμα” για την διάσπασή τους, θα επαναφέρουν τους πωλητές  σε θέση ισχύος με στόχο αυτή τη φορά τις 800 μον της Υ1..”

Πραγματι ο ΓΔ κατά την χθεσινή συνεδρίαση έκανε υψηλό στις 839,59 μον
για να κλείσει χαμηλότερα στις  833,78 μον.

Η  γραμμή S των 830 παραμένει κομβικό σημείο για τον δείκτη, ο οποίος σε ενδεχόμενη καθοδική διάσπασή της, θα δεχθεί ισχυρές πιέσεις στις μετοχές που τον απαρτίζουν ιδιαίτερα αν συνοδευτούν με αυξημένο όγκο συναλλαγών.

Ο εκμο 50 ημ βρίσκεται στις 816 μον που μπορούν να αποτελέσουν ένα πάτημα και μια τεχνική αντίδραση, πριν τον στόχο του σοβαρού επιπέδου της ζώνης Υ1-Υ2  [ 800-788] μον.,όπως περιγράψαμε στην ανάρτηση της 28/7.

Το θετικό σενάριο , περιλαμβάνει την ανοδική διαφυγή απο τις 840 μον., με στόχο τα τοπικά υψηλά των 858 μον. που είναι και ο σημαντικότερος στόχος προς υπέρβαση σ αυτό το χρονικό πλαίσιο.

……………………………………………

ΘEΩΡIA ΤΗΣ αποτελεσματικής αγοράς είναι μια θεμελιώδης οικονομική θεωρία που ορίζει ότι οι χρηματαγορές είναι διαρκώς πλήρως ενημερωμένες, δηλαδή, οι παρούσες τιμές των χρεογράφων αντικατοπτρίζουν πλήρως κάθε σχετική και διαθέσιμη πληροφορία κατά τρόπο αποτελεσματικό και αλλάζουν συνεχώς προκειμένου να ενσωματώσουν οποιαδήποτε νέα πληροφορία προκύψει.

  • Γι’ αυτό το λόγο είναι αδύνατο να νικήσει κάποιος την αγορά χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε πληροφορία αφού αυτή, σύμφωνα με τη θεωρία, έχει ήδη προεξοφληθεί και ενσωματωθεί στην τιμή του χρεογράφου.
  • Αυτό είναι αποτέλεσμα του ανταγωνισμού μεταξύ μεγάλου αριθμού ορθολογικών επενδυτών οι οποίοι αναλύουν και αξιολογούν διαρκώς τα χρεόγραφα που διαπραγματεύονται στην αγορά.

Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΔΕΙΚΤΗ 2010 – 2017

ΥΓ: ΠΕΝΗΝΤΑ ΤΙΤΛΟΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΘΕΤΙΚΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ, εκ των οποίων οι (21) από +120% και άνω… και οι (18) από +155% και άνω…

ΔΕΗ: Έως έξι φορές υψηλότερα κοστίζει η ηλεκτροδότηση των Μη διασυνδεδεμένων νησιών σε σχέση  με την ηπειρωτική  Ελλάδα ενώ το κόστος  μοιράζεται στους  6.500.000 καταναλωτές  που πληρώνουν  το «μάρμαρο» μέσα από τα τιμολόγια ρεύματος  με τη ρύθμιση ΥΚΩ.

  • Η ετήσια επιβάρυνση στους καταναλωτές υπολογίζεται  από  650 ως 800 εκατ. ευρώ το χρόνο.
  • Οι διοικήσεις της ΔΕΗ για δεκαετίες προτιμούσαν και προτιμούν ακόμη τη χρήση μαζούτ για την παραγωγή ρεύματος  με τη λειτουργία  θερμικών μονάδων στα νησιά…
  • Παραβλέποντας ότι η διασύνδεση των νησιών με καλώδιο από την ηπειρωτική  Ελλάδα θα είχε λύσει το πρόβλημα.
  • Οι καταναλωτές έχουν πληρώσει πολλαπλάσια το κόστος  της μη διασύνδεσης των νησιών, όταν σε ετήσια βάση χρεώνονται με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ το χρόνο μέσω των λογαριασμών.

____________

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΦΟΡΑ

Στο ταμπλό του Χ.Α. @12:00 – (11/8)

ENTONEΣ ΠΙΕΣΕΙΣ μέχρι και -2% δέχτηκαν ενωρίτερα οι ΑΝΑΔΥΟΜΕΝΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, φυσιολογικό επακόλουθο να ακολουθήσει και η ελληνική αγορά που τεχνικά έδειχνε “κουρασμένη” και ζητούσε δικαιολογίες για να διορθώσει…

Το πρόβλημα το έχουν όσοι κάνουν χρήση μόχλευσης και πόνταραν ετεροχρονισμένα πάνω στα καλά νέα ορισμένων εταιρειών ή είχαν τοποθετηθεί σε μετοχές με βάση περιρρέουσες φήμες.

Σημαντική η βοήθεια της απίστευτης σε χρηματιστηριακή συμπεριφορά μετοχής της ΕΕΕ, όπου χωρίς αυτή ο γεν.δείκτης θα είχε υποχωρήσει προς την περιοχή των 810 μονάδων.

Από την άλλη πλευρά δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν ότι στη παρούσα φάση θα ήταν καλύτερα να εκτονωνόταν η πίεση χωρίς τέτοιας μορφής (υπο)στήριξη, που απλά την αναβάλλει γι αργότερα.

‘Ολα αυτά, απλά… κουβέντα για να γίνεται, γιατί ότι ώρα θέλουν το “γυρίζουν το μαγαζί” χωρίς να πάρουν την άδεια κανενός…

ΤΑΜΠΛΟ@11:57: ΑΝΟΔΙΚΕΣ – ΠΤΩΤΙΚΕΣ 11-60… Αξία συναλλαγών 18,7 εκατ. ευρώ με τα πακέτα να συνεισφέρουν περί τα 5,9 εκατ. ευρώ (κυρίως στις ΣΥΣΤΗΜΙΚΕΣ)

ΕΝΩΡΙΣ ΑΚΟΜΗ για ξεχωριστές επισημάνσεις, πλην του +3% και τα νέα ιστορικά υψηλά της ΕΕΕ, της ζωντάνιας της ΜΕΡΚΟ (ανακοινώνει αποτελέσματα σήμερα το απόγευμα αντί της μετά ένα 15ήμερο προγραμματισμένης αρχικά ημερομηνίας) και η άρνηση της SPACE να διορθώσει…

ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ (Γ.Σαββάκης): Βραχυπρόθεσμα, μια διόρθωση έως τα επίπεδα των 800/810 μονάδων είναι άκρως φυσιολογική εξέλιξη, χωρίς να αλλάζει κάτι στην ανοδική τροχιά της αγοράς. Η επόμενη τεχνική αντίσταση οριοθετείται από τη ζώνη τιμών των 857-862 μονάδων και παραμένει δύσκολη περιοχή, με ενδιάμεση τις 835 μονάδες. Ο απώτερος τεχνικός στόχος διατηρείται στις 945 μονάδες, με ενδιάμεσα επίπεδα τις 885 μονάδες.

  • Χαμηλότερα, η στήριξη των 800/810 μονάδων είναι η πρώτη ζώνη άμυνας που θα πρέπει να αναχαιτίσει τους πωλητές, όπως και την προηγούμενη φορά…
  • Διαφορετικά το επόμενο επίπεδο στήριξης με ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα είναι οι 780 μονάδες.
  • Υποχώρηση κάτω από τα επίπεδα των 780 μονάδων, περιπλέκουν αρκετά την τεχνική εικόνα
  • Και είναι πιθανόν αυτό να συμβεί με ταυτόχρονο αρνητικό γύρισμα των μετοχικών αγορών στο εξωτερικό.