Στο στόχαστρο των αμερικανικών αρχών έχουν μπει οι δραστηριότητες της Citigroup με τον μεξικανό μεγιστάνα, Carlos Hank Rhon

17.08.2015 19:50
Στο στόχαστρο των αμερικανικών αρχών έχουν μπει οι δραστηριότητες της Citigroup με τον μεξικανό μεγιστάνα, Carlos Hank Rhon, στο πλαίσιο έρευνας για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
Ειδικότερα, οι αμερικανικές εισαγγελικές αρχές ζήτησαν από την αμερικανική τράπεζα να δώσει πληροφορίες σχετικά με τέσσερις λογαριασμούς, που σχετίζονται με επιχειρήσεις του Hank Rhon.
Σύμφωνα με τα διεθνή Μέσα, η έρευνα αφορά μεταξύ άλλων τις θυγατρικές Grupo Financiero Interacciones και Grupo Hermes, τις οποίες διαχειρίζεται ο μεγιστάνας και η οικογένειά του.

us justice dept
Παράλληλα, οι αρχές ζήτησαν πληροφορίες και για τις συναλλαγές της τράπεζας με την Banco Monex, η οποία δεν σχετίζεται με τον Hank Rhon. Οι αρχές φαίνεται ότι εξετάζοτν το κατά πόσο η Banco Nacional de Mexico, γνωστή και ως Banamex, θυγατρική της Citigroup στο Μεξικό, συμμετείχε σε διαδικασία ξεπλύματος μαύρου χρήματος, μαζί με τους πελάτες της. Σημειώνεται πως ούτε ο Hank Rohn, αλλά ούτε και οι εταιρείες του έχουν κατηγορηθεί επίσημα για παρανομίες.

Shortlink:

Contact us | About us | Terms & conditions | Privacy policy
Mikrometoxos 2014