Στο σκαμνί για κακούργημα ο Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ!

ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ                                                                                                                  

Ξανά στο εδώλιο, για να δικαστεί ο πρώην Πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέας Γεωργίου, που πλαστογράφησε τα στατιστικά στοιχεία και με βούλευμα του Αρείου Πάγου ακυρώνεται η αθώωσή του και θα ξαναδικαστεί!

Η νέα εισαγγελέας  του ανώτατου δικαστηρίου, Ξένη Δημητρίου μετά την αναίρεση της απόφασης του Εφετείου προτείνει την παραπομπή του Ανδρέα Γεωργίου για την παραποίηση στατιστικών στοιχείων!

Κανείς αθώος, για το μέγα σκάνδαλο της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, την  γνωστή υπόθεση των «greek statistics» που οδήγησαν την Ελλάδα στα Μνημόνια! Η Ξένη Δημητρίου, από τη θέση της αντιεισαγγελέως είχε ζητήσει αρχικά, ο κ. Γεωργίου να δικαστεί ενώπιον Τριμελούς Εφετείου Αθηνών,  για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης πλέον του πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικήματος  της παράβασης καθήκοντος.

Σοκ είχαν προκαλέσει στην ελληνική κοινωνία οι αποκαλύψεις για το τεράστιο παιχνίδι που έπαιξαν ορισμένοι  στην πλάτη των Ελλήνων και στόχο την υποδούλωση της Ελλάδας στους ξένους τοκογλύφους! Ο πρωταγωνιστής του σκανδάλου, Ανδρέας Γεωργίου, πρώην πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, από το 2010 ικανοποίησε τις απαιτήσεις της τρόικας, με πρωτοφανείς χειρισμούς που δεν έχουν προηγούμενο.

Οι αποκαλύψεις της Ζωής Γεωργαντά που τότε ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΣΤΑΤ, ότι το έλλειμμα της χώρας διογκώθηκε τεχνητά, ήταν αυτό που έφερε τελικά τον Ανδρέα Γεωργίου σε δίωξη για κακούργημα. Η ίδια υποστήριξε στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων ότι το έλλειμμα του 2009 διογκώθηκε τεχνητά και έφτασε στο 15,4 του ΑΕΠ, κυρίως επειδή (τεχνητά) εντάχτηκαν σε αυτό τα ελλείμματα των ΔΕΚΟ, κατ’ εντολήν της Eurostat.

Μάλιστα, επέμενε ότι υπογράφοντας ψευδείς βεβαιώσεις για ένα φουσκωμένο έλλειμμα ζημίωσαν τουλάχιστον με 28 δισ. ευρώ το κράτος. «Με βάση αυτά τα στοιχεία, που δημοσίευσε ο κ. Γεωργίου και έστειλε στη Eurostat, έγιναν όλα τα μνημόνια», έχει επισημάνει η Ζωή Γεωργαντά, εκτιμώντας ότι ο πρώην Πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ είχε πολιτική εντολή να κάνει κάτι τέτοιο.

Οι αποκαλύψεις είχαν βγει σαν χείμαρρος, καθώς το θέμα αυτό, φαίνεται να συνδέεται  με το «περίφημο» swap των ομολόγων με την Goldman Sacks που φτιάχτηκε επί Σημίτη για να μπούμε στην ΟΝΕ, με την αλλοίωση του ελλείμματος με την υπαγωγή της χώρας στα μνημόνια και με τα επιπλέον τοκοχρεολύσια, ύψους 210 δισεκατομμυρίων, αλλά και τις ζημιές που σακάτεψαν τα ασφαλιστικά Ταμεία από το PSI.

Με αυτά και αυτά, τα ελληνικά στατιστικά στοιχεία, είχαν γίνει για χρόνια, ο περίγελος του οικονομικού κόσμου και τα «ελαστικά» ελλείμματα δεν τα δέχονταν πια κανείς. Ένας από τους λόγους που όταν οι δανειστές επέβαλαν το μνημόνιο, μπήκαν τόσο δυνατά στην επιτροπεία, και την αυστηρή παρακολούθηση του προγράμματος, ήταν επειδή, δεν είχαν καμία εμπιστοσύνη στα ελληνικά στοιχεία!

Ενάντια σε κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως για παράδειγμα τον συνυπολογισμό των ελλειμμάτων των ΔΕΚΟ στο έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης, ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ,  φέρεται να φούσκωσε το έλλειμμα της χώρας από 8% σε 15.6%, για να μπουν στην χώρα οι δανειστές!

Αν και ο ίδιος έχει αρνηθεί τις κατηγορίες, το Reuters, είχε γράψει ότι ο κ. Γεωργίου αντιμετωπίζει και μία άλλη κατηγορία, μικρότερης βαρύτητας, γιατί για ένα διάστημα εργαζόταν παράλληλα στην ΕΛΣΤΑΤ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο(ΔΝΤ)!

Το θέμα, φαίνεται να έχει και άλλες σκοτεινές προεκτάσεις, καθώς σύμφωνα με καταγγελία του πρώην μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΣΤΑΤ, Ζωής Γεωργαντά, Τον Ιούνιο, στο ύψος της Θήβας, ένα μαύρο τζιπ, διεμβόλησε το αυτοκίνητο της και στη συνέχεια εξαφανίστηκε! «Κάποιοι απ’ έξω φαίνεται ότι έχουν ενοχληθεί από τις αποκαλύψεις και τα στοιχεία που έχω καταθέσει για το πώς αλλοίωσαν τα στοιχεία και θέλουν με κάθε τρόπο να προστατεύσουν τους ανθρώπους τους που κατηγορούνται για ηθική αυτουργία» είχε δηλώσει σε συνέντευξή της μετά το περιστατικό!

Όπως προσέθεσε, «κάποιοι θέλουν να μου κλείσουν το στόμα. Από ότι έμαθα μέχρι και τον Αλμούνια επιστράτευσαν για να πουν ότι ο Καραμανλής φταίει και ο Παπανδρέου τα έκανε όλα καλά!»

Κατά την περιγραφή της, το μαύρο αυτό τζιπ «με παρακολουθούσε από τον Ωρωπό. Έτρεχα εγώ, “άνοιγε” και αυτός. Πήγαινα πιο αργά, έκανε το ίδιο. Στο ύψος της Θήβας με χτύπησε με δύναμη από πίσω και εξαφανίστηκε βολίδα. Το σοκ ήταν μεγάλο. Δεν πρόλαβα να δω τον αριθμό και εξαφανίστηκε με ταχύτητα μόλις με χτύπησε. Τώρα συνεχίζω το ταξίδι προς τη Θεσσαλονίκη με συνοδεία περιπολικού. Ευτυχώς είμαι καλά», ανέφερε.