Στο βάθρο Μάντης και Κογιαλής- Εξασφάλισαν ένα μετάλλιο και σήμερα θα ξέρουμε το χρώμα του

Με τον καλύτερο τρόπο συνεχίζεται η Τρίτη (16/8), αφού μετά τον Σπύρο Γιαννιώτη η Ελλάδα εξασφάλισε ένα ακόμη μετάλλιο, το πέμπτο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση στα 470 την Τρίτη τερματίζοντας στη δεύτερη θέση στην 8η, 9η και 10η ιστιοδρομία.

Το ελληνικό πλήρωμα με μόλις έξι βαθμούς ποινής προσπέρασε τους Αυστραλούς Μπέλτσερ/Ράιαν και ανέβηκε στη δεύτερη θέση, ενώ απέχει 29 βαθμούς ποινής από τους Αμερικανούς Χιουζ/ΜακΝέι, που είναι τέταρτη. Η διαφορά δεν καλύπτεται και έτσι το μετάλλιο είναι δεδομένο.

Την Τετάρτη (17/8, 19.05 ώρα Ελλάδας) το μόνο που απομένει να φανεί είναι αν θα καταφέρουν να πάρουν ακόμα και το χρυσό, κάτι που δεν είναι εύκολο πάντως. Στον αγώνα μεταλλίων συμμετέχουν τα 10 πρώτα πληρώματα της κατάταξης και οι βαθμοί ποινής διπλασιάζονται.

Αυτή τη στιγμή οι Κροάτες Μάρενιτς/Φάντελα με 27 βαθμούς ποινής, ενώ οι Μάντης/Καγιαλής είναι 11 βαθμούς πίσω, με 38. Στην τρίτη θέση είναι οι Αυστραλοί Μπέλτσερ/Ράιαν με 40 βαθμούς. Για να έρθει το χρυσό θα πρέπει το ελληνικό πλήρωμα να τερματίσει τουλάχιστον έξι θέσεις μπροστά από τους Κροάτες και μία από τους Αυστραλούς.