Στο Πι και Φι από και για τον κόσμο των αγορών…

EXAE-9μηνο: Δεν θα αναφερθούμε στα κέρδη και λοιπά μεγέθη τους καθότι και συγκυριακά είναι και δεν θάναι κάθε χρονιά της… ΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ. Εμείς κοιτάζουμε την αποτίμησή τους στο ταμπλό… Που τώρα βρίσκεται στα 190 εκατ. + τα ταμειακά διαθέσιμά τους… Κι αυτή την στιγμή είναι από τις ευνοούμενες στο ταμπλό…

………………….

PAPERPACK: Πολύ καλό το 9μηνό του, με την εταιρεία να ακολουθεί σε μικρογραφία συγκριτικά και αναλογικά δηλ. στα βήματα των μεγάλων αξιόπιστων ομίλων του ΧΑ… Μιλάμε, για την 24η σερί βελτιωμένη συγκριτικά με την εκάστοτε προηγούμενη λογιστική κατάσταση της (πλην ελαχίστων διακοπών)

ΑΤΤΙΚΗΣ: Σκορποχώρι… Επέστρεψε εκεί που είχε ξεκινήσει την ανοδική διαφυγή της (από τα 0,0570 ευρώ στις 15.11). 4η ημέρα πτώσης και -6,56% στα 0,0570 ευρώ με τζίρους 132,2 χιλ. για τον χαρτοπόλεμο που βγήκε προς πέταμα…(2.282.220 τμχ). Αποτιμάται σε 133,34 εκατ. ευρώ… Και να μην τα…κατοστήσει…

ΓΕΝ.ΔΕΙΚΤΗΣ: Ενισχύθηκε σημαντικά το capping factor των 4 ΣΥΣΤΗΜΙΚΩΝ στην διαμόρφωσή του με αποτέλεσμα τώρα να συμμετέχουν με το 24%… Τους έδωσαν δηλαδή ΠΡΟΑΓΩΓΗ οι φωστήρες μας…. Η ΑΛΦΑ έφθασε το ποσοστό της ΕΕΕ, ενώ μαζί με την ΚΥΠΡ η εξάρτηση του ΓΔ ανέβηκε σχεδόν στο 29%…. Κι όλα αυτά μετά από 4 σερί ημέρες πτώσης… Της πήγαιναν καρφί δηλ. για το 35%…

MID15-FTSEM: Δηλαδή….

  • χωρίς τις 10 παλαιές
  • και με 5 νέες
  • και από 20 στις 15
  • και θα συνεχίζουν να κάνουν υπολογισμούς και συγκρίσεις;
  • Βρε παιδιά,… πάνε καλά;

…………………

ΕΥΡΩΑΓΟΡΕΣ: 

Γνωστές σε όλους οι αιτίες των απωλειών που κατέγραψαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια… Τουτέστιν η πολιτική αβεβαιότητα που επικρατεί ενόψει του ιταλικού δημοψηφίσματος.. Με τον πρόεδρο όμως της ΕΚΤ κ. Draghi να υπεραμύνεται σε ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την νομισματική πολιτική της κεντρικής τράπεζας, αναφέροντας πως η ήπια ανάπτυξη έχει σταθεροποιηθεί στην ευρωζώνη, παρά την αύξηση του πολιτικού κινδύνου διεθνώς.

  • Τις μεγαλύτερες πιέσεις έννοιωσαν οι ιταλικές τράπεζες, με τον δείκτη FTSE MIB  να σημειώνει τις μεγαλύτερες απώλειες μεταξύ των ευρωπαϊκών δεικτών στο –1,80% (και ο δικός μας 3,1%!)…, με τον τραπεζικό δείκτη FTSE Italia Banche να κλείνει –3,85% ( οδικός μας -7,57%!!) στις 7.381.57 μονάδες, καταγράφοντας από τις αρχές του έτους απώλειες 51%.
  • Με πολύ μεγάλη πτώση 13,40% ολοκλήρωσε η Monte dei Pasci, στα €17,32, η οποία προχώρησε στην ανταλλαγή ομολόγων μειωμένης εξασφάλισης ύψους €4,3 δισ., στο γενικότερο πλαίσιο αναδιάρθρωσης της τράπεζας ύψους €5 δισ. , με τους επενδυτές να έχουν προθεσμία πέντε ημερών  να αποδεχθούν την ανταλλαγή, αρχής γενομένης από σήμερα, προκειμένου η τράπεζα να προχωρήσει σε πώληση των μετοχών της στα τέλη του έτους.
  • Η Banco Popolare – 5,42%, η Banca Popolare Milano – 5,18%, και η Unicredit -5,03%, ενώ η απόδοση του ιταλικού δεκαετούς ομολόγου σημειώνει πτώση σήμερα, καθώς διαμορφώθηκε στο 2,068%.

………………..

ΤΕΧΝΙΚΑ, κοντά στο επίπεδο των 600 μονάδων ολοκλήρωσε ο ΓΔ, ακόμη μακρύτερα από την υπεραγορασμένη ζώνη, με την στήριξη πλέον να βρίσκεται στις 593 μονάδες (γραμμή ΑΒ), ενώ διατήρησε το σήμα αγοράς, παρά το γεγονός ότι έκλεισε κάτω από τον κινητό μέσο όρο των δέκα ημερών.(του Θόδωρου Σεμερτζίδη στο liberal.gr)

 

……………………

* ,