Στο ΠΙ και ΦΙ – Από και για τον κόσμο του ελληνικού χρηματιστηρίου (20/4)

 

ΜΙΧ. ΣΑΛΛΑΣ: Απαντήσεις σε δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για ποινική σε βάρος του δίωξη που σχετίζεται με την αγορά ακινήτων από την Τρ. Πειραιώς το 2006, δίνει ο κ. Μιχάλης Σάλλας.

  • Ο πρώην ισχυρός άνδρας της Τρ. Πειραιώς δηλώνει ότι δεν έχει λάβει επισήμως γνώση της δίωξης και κάνει λόγο για προσπάθεια στοχοποίησής του, καθώς η άσκησή της συμπίπτει με την ανακοίνωση των νέων επενδυτικών του σχεδίων.

 

ΟΜΙΛΟΣ: Την καταχώρηση, στις 13.04.2017 στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ.) με κωδικό αριθμό καταχώρησης 969488 που δημοσιεύθηκε στο διαδικτυακό τόπο του Γ.Ε.ΜΗ., του από 23.03.2017 Σχεδίου Σύμβασης Συγχώνευσης ανακοίνωσε η εταιρεία Μυτιληναίος.

  • ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ πρόκειται για την συγχώνευση των εταιρειών  ΜΕΤΚΑ, Αλουμίνιον της Ελλάδος, Protergia και Protergia Thermo με απορρόφηση  από την Μυτιληναίος.

 

ΑΕGEAN AIRLINES: Αύξηση 5% παρουσίασε η συνολική επιβατική κίνηση της AEGEAN και της Olympic Air το πρώτο τρίμηνο του 2017, φτάνοντας τους 2,1εκ. επιβάτες. Όπως αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της, η αύξηση προήλθε εξ ολοκλήρου από το δίκτυο εξωτερικού με την ενίσχυση και ωρίμανση των προορισμών και τη βελτίωση της διείσδυσης σε αγορές του εξωτερικού να αποδίδουν καρπούς, καθώς η κίνηση εξωτερικού αυξήθηκε κατά 17% και ανήλθε σε 1,1 εκ. επιβάτες.

  • Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, στο εσωτερικό η κίνηση μειώθηκε κατά 6% σε 1 εκατ. επιβάτες, καθώς η δραστηριότητα προσαρμόστηκε στη χαμηλότερη ζήτηση της εσωτερικής αγοράς, με χαμηλότερους ναύλους, λιγότερες πτήσεις και καλύτερες πληρότητες.
  • Όπως επισημαίνει η εταιρεία, είναι σημαντικό ότι στο σύνολο του δικτύου, συμπεριλαμβάνοντας και το εσωτερικό, οι πληρότητες βελτιώθηκαν σημαντικά κατά 8 ποσοστιαίες μονάδες σε 76%, ιστορικά υψηλά επίπεδα για χειμερινή περίοδο.

 

ΤΑΜΠΛΟ (ΘΑΝ. ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ- Euro2day): Ξεκινώντας από τους θετικούς, ημερήσιους, πρωταγωνιστές, “καρέ” ανοδικών συνεδριάσεων συμπλήρωσε ο Νηρέας (+3,81%) και “τριολέ” ανοδικών συνεδριάσεων η Reds (+9,18%), πάντα με ελάχιστες συναλλαγές και “ανοιχτές” εντολές αγορών.

  • Δεύτερη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για την Q&R (+1,18%) που προσπαθεί να αντιδράσει από τα πρόσφατα χαμηλά, οκτώ ανοδικές και μία αμετάβλητη, στις τελευταίες εννέα συνεδριάσεις “μετράει” ο Παπουτσάνης (+0,48%)
  • Προσπάθεια ανοδικής αντίδρασης, μετά από τρεις συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις για την Τεχν. Ολυμπιακή (+3,82%), ενώ συνεχίζει να “απαιτεί” προσοχή η Mermeren (+1,33%), καθώς πλησιάζει η αποφασιστική γ.σ., στις 24/4.

 

ΤΑΜΠΛΟ (ΣΥΝΕΧΕΙΑ): Από την άλλη, ξαφνικός πωλητής στο Γαλαξίδι (-12,16%), επιμένει πλαγιοκαθοδικά η Κορρές (-1,37%) σε κίνηση που έχει ξεκινήσει από τα 3,74 ευρώ (κλείσιμο 4/4),

  • “Ατσαλη” διόρθωση μετά το “πενταρέ” ανοδικών για την ΑΝΕΚ (-10,34%)
  • Τρεις πτωτικές και μία ανοδική συνεδρίαση, στις τελευταίες τέσσερις για την Αλουμύλ (-5,6%), ενώ η Quest Συμ. (-1,68%) συμπλήρωσε και έκτη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση (!)

 

ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ:… Ερχονται καταγγελίες δανείων για… παραδειγματισμό. Αλλαξε η στρατηγική και ετοιμάζονται καταγγελίες δανείων μεσαίου μεγέθους εταιρειών με «μη συνεργάσιμους» ιδιοκτήτες. Οι απαιτήσεις του SSM και η ανάγκη να σταλθεί μήνυμα. Προπομπός η υπόθεση Άλφα Γκρίσιν.

  • ΟΠΟΙΑ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ, μας έρχεται να βάλουμε τα κλάματα!! Τώρα το θυμήθηκαν; Επειδή δεν τους παίρνει άλλη ξεφτυλο-έκθεση; Και επειδή δεν αποφασίζουν πια οι ίδιες;

 

ΦΦΓΚΡΠ: Υπάρχει πωλητής στα 19,0000 ευρώ, αλλά αυτός θα το… μετανοιώσει. Βέβαια, διαχειρίζεται κεφάλαια “αλλονών”… Οπότε, γιατί να…σκάσει;

 

ΚΡΙ ΚΡΙ: Κι άλλη καθυστερημένη… Ανακοίνωση και Δημοσίευση των Ετήσιων Οικονομικών καταστάσεων χρήσης 2016:  Τετάρτη, 26 Απριλίου 2017 (μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών). Όλα τα λεφτά… αυτό με το… Μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης…

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Καμμία δημοσίευση προχθές, ούτε και χθες… Τα παιδιά θέλουν κι άλλη παράταση!!

* ,