Στο Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού οι «8» Τούρκοι

Υπό άκρα μυστικότητα μεταφέρθηκαν στην Αθήνα οι «8» Τούρκοι στρατιωτικοί που αυτομόλησαν στην χώρα μας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία.

Ο Τούρκοι μεταφέρθηκαν το μεσημέρι στο Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού.

Κατά πληροφορίες η μεταγωγή των πραξικοπηματιών ξεκίνησε στις 9 το πρωί, ωστόσο, οι συνήγοροι υπεράσπισής τους ενημερώθηκαν μερικές ώρες αργότερα και συγκεκριμένα στις 12.30. Ωστόσο, μέχρι και το απόγευμα δεν είχε γίνει γνωστή η τοποθεσία στην οποία θα οδηγούνταν.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ανέφεραν επίσης ότι οι οκτώ Τούρκοι θα μεταφέρονταν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη. Άλλες πηγές έλεγαν ότι δεν ήταν απίθανη η μεταφορά τους στη ΓΑΔΑ. Την ίδια ώρα, όμως κυβερνητικές πηγές δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο να μην μεταφέρονταν στην Αθήνα αλλά σε άλλη πόλη, για παράδειγμα κάπου στην κεντρική Ελλάδα.

Το επιχείρημα για την μεταφορά τους σε άλλη πόλη ήταν ότι στην πρωτεύουσα ήταν πιθανό να πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις διαμαρτυρίας από αλληλέγγυους.

«Χωρίς να ενημερώσουν κανέναν στις 9 το πρωί τους πήραν και τους οκτώ και τους μεταφέρουν στην Αθήνα. Δεν έχει ακόμα γίνει γνωστό από τις υπηρεσίες, ποιοι τον μεταφέρουν, πού ακριβώς τους πάνε και για ποιον λόγο», κατήγγειλε στο protothema.gr η κυρία Μαρινάκη η οποία ενημερώθηκε το μεσημέρι από τον Αστυνομικό Διευθυντή Αλεξανδρούπολης για τη μεταφορά των κρατουμένων.