Στην Ελλάδα φοροδιαφεύγουν μέχρι και τα… γαϊδούρια!

Σε μια περίπτωση, μέχρι και τα γαϊδουράκια μπήκαν στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ, καθώς, σύμφωνα με τους ιθύνοντες του ΥΠΟΙΚ προέβησαν σε παραβάσεις νομοθεσίας.

Συγκεκριμένα, θύματα των… φορολογικών ελέγχων έπεσαν τα γαϊδουράκια της Λίνδου, και μάλιστα στους ιδιοκτήτες τους επιβλήθηκαν και πρόστιμα, όπως αναφέρει το rodiaki.gr.

Το περιστατικό συνέβη στα τέλη Ιουλίου, όταν δύο εφοριακοί πήγαν στη Λίνδο και πραγματοποίησαν έλεγχο στο σύλλογο ονηλατών Λίνδου «Ο Κλεόβουλος».

Ο σύλλογος έχει στην κατοχή του τα γαϊδουράκια τα οποία χρησιμοποιούν οι τουρίστες για να ανεβαίνουν στην ακρόπολη της Λίνδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εφοριακοί που πήγαν εκείνη τη μέρα για έλεγχο διαπίστωσαν ότι δεν είχαν κοπεί αποδείξεις για πέντε εισιτήρια αξίας 5 ευρώ που πωλήθηκαν και ότι δεν είχε γίνει έναρξη δραστηριότητας στη ΔΟΥ. Βεβαίωσαν μάλιστα την παράβαση και επέβαλαν πρόστιμο που έφτασε συνολικά τα 4.250 ευρώ.

Όπως αναφέρει η «Ροδιακή», η ενέργεια αυτή προκάλεσε την αντίδραση των μελών του συλλόγου, ο οποίος όπως έγινε γνωστό έχει κινήσει σχετικές διαδικασίες για να αποτυπώσει τις απόψεις του προς τις αρμόδιες υπηρεσίες. Μάλιστα, ο σύλλογος «Ο Κλεόβουλος» έκανε γνωστό ότι εντός των ημερών θα προχωρήσει σε σχετική ανακοίνωση επί του θέματος και θα γίνουν ανακοινώσεις όταν ολοκληρωθούν από πλευράς του οι ενέργειες που γίνονται.

Το γεγονός ότι οι ελεγκτές του υπουργείου οικονομικών έβαλαν στο στόχαστρο ακόμα και τα… γαϊδουράκια της Λίνδου, δείχνει ότι στο πεδίο των ελέγχων έχει ενταχθεί κάθε οικονομική δραστηριότητα που επιτελείται στα νησιά και δεν περιορίζεται μόνο σε καφετέριες, εστιατόρια και καταστήματα.