Στην Αθήνα ο Τζακ Λιου για να στηρίξει την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

Στην Ελλάδα θα βρεθεί την προσεχή Τετάρτη και την Πέμπτη ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζέικομπ Λιου, προκειμένου να απευθύνει κάλεσμα να ενταθεί ο ρυθμός εφαρμογής «μεταρρυθμίσεων», ώστε να ανοίξει ο δρόμος για να συζητηθεί η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.  

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών «θα ενθαρρύνει την (ελληνική) κυβέρνηση να συνεχίσει να επιτυγχάνει σταθερά πρόοδο αυτό το καλοκαίρι σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις, ώστε οι Ευρωπαίοι να μπορέσουν να αρχίσουν να συζητούν το φθινόπωρο με το ΔΝΤ για το χρονοδιάγραμμα και τις λεπτομέρειες της ελάφρυνσης του χρέους», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τον Αμερικανικό υπουργό Οικονομικών, οι ΗΠΑ, ο μεγαλύτερος μέτοχος του ΔΝΤ, έχουν υπογραμμίσει επανειλημμένα τη σημασία που δίνουν στην αποκατάσταση «της βιωσιμότητας» του ελληνικού χρέους.

Ο Τζακ Λιου θα συναντηθεί στην Αθήνα με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα αλλά και με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.