Στα 88 δισ. ευρώ τον χρόνο η φοροδιαφυγή στην Ιταλία- Αφορά την περίοδο 2010-2014 | Mikrometoxos.gr

Στα 88 δισ. ευρώ τον χρόνο η φοροδιαφυγή στην Ιταλία- Αφορά την περίοδο 2010-2014

18.10.2016 00:05

Στα 88 δισεκατομμύρια ευρώ υπολογίζεται ο ετήσιος μέσος όρος της φοροδιαφυγής στην Ιταλία κατά την περίοδο 2010-2014.

Πρόκειται για τα αποτελέσματα ειδικής έρευνας που διεξήγαγε επιτροπή την οποία δημιούργησε ο ίδιος ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Πιέρ Κάρλο Πάντοαν, με την συμμετοχή ιθυνόντων του Εθνικού Ινστιτούτου Στατιστικής και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Για την διετία, δε, 2013-2014, το ύψος του συνόλου των φόρων που δεν πληρώθηκαν στο δημόσιο υπολογίσθηκε στα 108,7 δισ. ευρώ.

Το ρεκόρ φοροδιαφυγής αφορά την μη καταβολή του ΦΠΑ, με «τρύπα», για τα κρατικά ταμεία, που αγγίζει κατά μέσο όρο τα 40 δισ. ευρώ τον χρόνο.

H δε φοροδιαφυγή που αφορά το ετήσιο εισόδημα φυσικών προσώπων υπολογίστηκε κατά μέσο όρο στα 30 δισ. ευρώ ετησίως.

Πολλοί σχολιαστές υπογραμμίζουν ότι η κυβέρνηση Ρέντσι θα πρέπει να καταφέρει να κερδίσει ένα πολύ δύσκολο στοίχημα: από την μία να μειώσει τις κυρώσεις και τα πρόστιμα για τους πολίτες που οφείλουν χρήματα στο δημόσιο (όπως έχει ήδη υποσχεθεί) και από την άλλη να αποδειχθεί ικανή να πατάξει την φοροδιαφυγή, η οποία συνεχίζει να αποτελεί μια από τις κύριες πληγές για την οικονομία της χώρας.

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Contact us | About us | Terms & conditions | Privacy policy
Mikrometoxos 2014