Στα άκρα η κόντρα του με τη Δικαιοσύνη- Νέα επίθεση Πολάκη σε δικαστές και εισαγγελείς για Siemens και ΚΕΕΛΠΝΟ

Κατακρίνει την Ένωση που του απάντησε για τις κατηγορίες του εναντίον μέρους της δικαιοσύνης που ενεργεί υπέρ των εργολάβων καθαριότητας, ενώ δεν έκανε το ίδιο στις υποθέσεις της Siemens και του ΚΕΕΛΠΝΟ

Στα άκρα φτάνει την κόντρα του με τους δικαστές και εισαγγελείς ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης με νέα ανάρτησή του στο facebook.

Μετά τη θύελλα που προκάλεσε πριν από λίγες ημέρες όταν κατηγόρησε «τμήμα της δικαιοσύνης και των τμημάτων ασφαλείας» ότι λειτουργούν υπέρ των  εργολάβων καθαριότητας, με αφορμή τη σύλληψη του διευθυντή και του υποδιευθυντή του Νοσοκομείου Τρικάλων, ήρθε αυτή τη φορά να κατακρίνει τους δικαστικούς που απάντησαν στις καταγγελίες του, ενώ δεν έκαναν κάτι αντίστοιχο στις υποθέσεις της Siemens και του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων απάντησε στον κ. Πολάκη σχετικά με τους εργολάβους καθαριότητας ότι καταπατά τον θεμελιώδη διαχωρισμό ανάμεσα στις αρμοδιότητες της κυβέρνησης και της Δικαιοσύνης, και ο υπουργός στην πιο πρόσφατη ανάρτησή του απάντησε με αιχμές πως κατηγορείται επειδή κατέκρινε «τις προσωρινές διαταγές κάποιων δικαστών που εμποδίζουν την κυβέρνηση να διώξει τους εργολάβους των ιδιωτικών συνεργείων απ τα νοσοκομεία, να αμείψει καλύτερα τους εργαζόμενους και να εξοικονομήσει 80-90 εκατ. ευρώ απ τα νοσοκομεία».

Διερωτάται μάλιστα για ποιο λόγο αυτή τη φορά έλαβε απάντηση από τους δικαστικούς, ενώ προηγούμενες ερωτήσεις του για την υπόθεση Siemens και το ΚΕΕΛΠΝΟ πέρασαν απαρατήρητες. «Γιατί τέτοια σιωπή όταν βλέπουμε μπροστά στα μάτια μας μια πτυχή παραδικαστικού μηχανισμού; Πολύ επιλεκτική ευαισθησία για ανακοινώσεις βλέπω… Μάλλον τα αηδόνια συνεχίζουν να κελαηδούν στο ΚΕΕΛΠΝΟ, τώρα που άλλαξαν τα πράγματα», αναφέρει με ειρωνικό ύφος.

Παράλληλα χαρακτηρίζει «τυφλοπόντικες» και «τρωκτικά» άτομα της εισαγγελίας και καλεί έστω έναν εισαγγελέα να διερευνήσει τα καταγγελλόμενα.

Δείτε την ανάρτησή του