«Σκότωσε» τα σενάρια για «κρίση» στις σχέσεις του με Παππά ο Τσίπρας

Με εμφατικό τρόπο ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής «σκότωσε» τα σενάρια που πυροδότησαν τις τελευταίες ημέρες κέντρα εξουσίας περί διαταραχής των σχέσεών του με τον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά.

Τα ίδια σενάρια και η σπέκουλα των τελευταίων ημερών ήθελαν τον Νίκο Παππά εξαιτίας της υποτιθέμενης κρίσης στις σχέσεις του με τον Αλέξη Τσίπρα να βρίσκεται πιθανότατα και εκτός του νέου κυβερνητικού σχηματος που θα προκύψει μετά τον ανασχηματισμό.

Ο πρωθυπουργός εξήρε τις προσπάθειες που έχουν καταβληθεί από πλευράς του, καθώς οι επιθέσεις που δέχεται καθημερινά σε πρωτόγνωρο βαθμό αποδίδονται στην πρωτοβουλία του να «ενοχλήσει» το ιερό Δισκοπότηρο της ελληνικής πολιτικής και διαπλοκής, τις τηλεοπτικές άδειες.

Έτσι, ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες τόνισε πως «είναι μέτωπο που αφορά την υπεράσπιση της Δημοκρατίας στον τόπο» διότι «για πρώτη φορά υπήρξε κυβέρνηση που αγνόησε τις απειλές μιντιαρχών» οι οποίοι «δεν είχαν μάθει να περνούν από το ταμείο, να είναι ίσιοι με τους υπόλοιπους πολίτες».

Παράλληλα ο πρωθυπουργός τόνισε πως η μάχη για την εξυγίανση του τηλεοπτικού τοπίου δεν είναι μάχη ενός υπουργού αλλά ολόκληρης της κυβέρνησης, του ΣΥΡΙΖΑ και του ίδιου του λαού που τάσσεται υπέρ των κυβερνητικών πρωτοβουλιών.

«Η ΝΔ μπλόκαρε τη σύσταση του ΕΣΡ, στόχος ήταν να μην γίνει κανένας διαγωνισμός. Οι ίδιοι που τον μπλοκάρουν χρησιμοποιούν το επιχείρημα ότι η διενέργεια διαγωνισμού χωρίς ΕΣΡ είναι αντισυνταγματική. Λένε συνειδητά ψέμματα. Η Βουλή αποφάσισε τους κανόνες του διαγωνισμού, όχι ο αρμόδιος υπουργος. Ας αφήσουν τα κόλπα ότι παρεμβαίνουμε.