Σκορποχώρι οι ΑΝΕΛ: Αλληλοσπαραγμός βουλευτών

Ο κακός χαμός επικρατεί στους Ανεξάρτητους Έλληνες, με τους βουλευτές πλέον δημόσια να ξιφουλκούν ο ένας εναντίον του άλλου. Αφορμή στάθηκε το νομοσχέδιο για την διόρθωση φύλου, όπου ο Κώστας Κατσίκης ουσιαστικά κάλεσε τον Θάναση Παπαχριστόπουλο να μην κοροϊδεύει για τη στάση των ΑΝΕΛ.

«Βέβαια, όταν λέμε ότι δεν θα ψηφίσουμε το άρθρο που μιλάει για τους ανήλικους, πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι εννοούμε ότι δεν θα ψηφίσουμε κανένα άρθρο, γιατί καταψηφίζοντας το άρθρο 3, καταψηφίζουμε και όλα τα άλλα άρθρα, γιατί είναι συναφή, αλληλένδετα και συνεπέλκονται μεταξύ τους. Ας μην κοροϊδευόμαστε εδώ μέσα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Το «καρφί» ουσιαστικά ήταν προς τον εισηγητή του κόμματος, ο οποίος λίγο νωρίτερα είχε εκφράσει τις ενστάσεις του για την αλλαγή του ορίου ηλικίας.

«Είμαστε υποχρεωμένοι να σεβόμαστε την απόφαση της πλειοψηφίας και σας λέω ότι εμείς σαν Ανεξάρτητοι Έλληνες τουλάχιστον αυτό το σημείο που αφορά στην ηλικία θα διαφωνήσουμε. Αυτό δεν σημαίνει τίποτα, νομίζω ότι είναι μια λογική διαφωνία. Είμαστε υποχρεωμένοι να σεβόμαστε την απόφαση της πλειοψηφίας, είναι μια απόφαση που την έχουμε πάρει όλοι μαζί και πραγματικά θα τη σεβαστούμε.

Μπορεί, όμως, να υπάρχουν και άλλες αντιρρήσεις από μεμονωμένους βουλευτές ή κάποιους βουλευτές θα τις δείτε, νομίζω ότι δεν κρύβεται κανένας, όλοι μιλάμε ανοιχτά, κανείς δεν μας πιέζει, κανείς δεν μας υποχρεώνει για τίποτα», ήταν η φράση του Θανάση Παπαχριστόπουλου.