Σημάδια ανάκαμψης από τους τρεις βασικούς δείκτες της Wall Street

Με μικρά κέρδη ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street μια ημέρα μετά τις σημαντικές απώλειες που ήταν οι μεγαλύτερες εδώ και οχτώ μήνες.

Παρά το κλίμα πολιτικής αβεβαιότητας που προκαλείται από την οσμή σκανδάλου που θέλει τον Donald Trump να έχει ανάμειξη σε διαρροή πληροφοριών σε συναντήσεις του με αξιωματούχους της Ρωσίας, οι δείκτες έδειξαν σημάδια ανάκαμψης.

Σε αυτό συντέλεσαν τα σημαντικά μακροοικονομικά στοιχεία που αφορούσαν στην αγορά εργασίας που έδειξαν ότι έδειξαν ότι η κατάστασή της είναι πολύ ισχυρή.

  • Ο Dow Jones +0,27% στις 20.663 μονάδες, ο Nasdaq +0,73% στις 6.055 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,89% και έκλεισε στις 2.366 μονάδες.

    Τουλάχιστον 18 επαφές με αξιωματούχους στη Ρωσία και άλλους που πρόσκεινται στο Κρεμλίνο είχε ο Michael Flynn και άλλα άτομα του επιτελείου του Donald Trump, τους τελευταίους επτά μήνες της προεκλογικής καμπάνιας του.

Η αποκάλυψη έρχεται τη στιγμή που το FBI και το Κογκρέσο εξετάζει το ενδεχόμενο ρωσικής παρέμβασης στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, μέσω των επαφών του επιτελείου του Trump με τη Ρωσία.

Στα μάκρο της ημέρας, ο αριθμός των άνεργων Αμερικανών μειώθηκε στα μέσα Μαΐου στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1988, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα από την αμερικάνικη κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, ο αριθμός των ανέργων που λαμβάνουν επιδόματα ανεργίας μειώθηκε κατά 22.000 στους 1,9 εκατ. στις αρχές Μαΐου, που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο σε 29 χρόνια.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Cisco Systems Inc. έχασε 7,21%(!) προσεγγίζοντας τα  χαμηλά τριών μηνών καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε νέα υποχώρηση των εσόδων της για το τρίμηνο ενώ ανακοίνωσε ότι μπορεί να προχωρήσει σε περικοπή 1.100 θέσεων εργασίας.

ΕΝΩ η μετοχή της Alibaba έχασε 2,60% καθώς τα κέρδη που ανακοίνωσε η εταιρεία ήταν χαμηλότερα των προσδοκιών.

 

* ,