Σε φάση… «γκρογκί» η Μέρκελ: «Θέλω κι εγώ να γίνω νότια» είπε στον Τσίπρα

Η Σύνοδος του Νότου, και το Μεσογειακό Κλαμπ που επισημοποιήθηκε από αυτή, αντιμετωπίστηκε από τα εγχώρια δημοσιογραφικά παπαγαλάκια και την αξιωματική αντιπολίτευση της ΝΔ ως κάτι «ασήμαντο», ως μια «επικοινωνιακή φούσκα» άνευ σημασίας.

Αυτές τις προκλητικές σαχλαμάρες διέδιδαν πριν ακριβώς μια εβδομάδα οι γερμανόφιλοι κύκλοι των Αθηνών και τα πρόθυμα φερέφωνά τους.

Η Άνγκελα Μέρκελ, όμως, δεν μπορεί να κρατηθεί, γιατί ξέρει τι περιμένει τη Γερμανία από τον ξεσηκωμό του Νότου και έτσι κατά τη διάρκεια ενός διαλείμματος στη Μπρατισλάβα, η Γερμανίδα Καγκελάριος πλησίασε τον Τσίπρακαι τον Πορτογάλο πρωθυπουργό Κόστα που συνομιλούσαν.

Σου λέει η πονηρή Γερμανίδα «τι λένε αυτοί οι δύο εκεί, ας πάω να τους τη σπάσω», και πήγε.

Οι δύο Νότιοι πρωθυπουργοί, που οι χώρες τους έχουν τραβήξει τα πάνδεινα από τη γερμανική λιτότητα και λάσπη του γερμανικού Τύπου, μόλις την είδαν να πλησιάζει το έριξαν στον… καιρό.

Άρχισαν μια συζήτηση για την ομορφιά του Νότου τους καλοκαιρινούς μήνες και τις διακοπές στις θάλασσές του.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Μέρκελ είπε τότε χαριτολογώντας ότι ίσως η Γερμανία πρέπει να γίνει μέλος της ευρωμεσογειακής ομάδας, με τον Κόστα να της λέει ότι στην επόμενο Σύνοδο στη Λισσαβόνα θα την προσκαλέσουν.

Εάν εξαιρέσουμε τη βλακεία που είπε ο Κόστα, προφανώς αμήχανος από το «πέσιμο» της Γερμανίδας, ο Τσίπρας δεν προσκάλεσε κανέναν. Αλλά ποιος ξέρει τι θα σκεφτόταν βλέποντας εκείνη που εξευτέλιζε την Ελλάδα και απειλούσε τον λαό του, τώρα να θέλει να γίνει Νότια. Με παντόφλα και κάλτσα βεβαίως, αλλά Νότια.

Είναι που η Σύνοδος του Νότου ήταν ένα «τίποτα»…