Σε Λονδίνο και Αθήνα η μετοχή της Chipita

Ετοιμη για την εισαγωγή των μετοχών της στην αγορά AIM του Λονδίνου, με παράλληλη διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αθηνών,με στόχο να αντλήσει 250 εκατ. ευρώ, είναι η εταιρεία Chipita, συμφερόντων του επιχειρηματία Σπύρου Θεοδωρόπουλου. Μια εισαγωγή που αναμενόταν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε διεθνές επίπεδο, καθώς εκτιμάται ότι θα είναι από τις μεγαλύτερες του 2018.

Μάλιστα, σε σχετικό δημοσίευμά του, το πρακτορείο Bloomberg ανέφερε, τον Δεκέμβριο, ότι η αποτίμηση της ελληνικής βιομηχανίας μπορεί να ανέλθει σε περίπου 1 δισ. ευρώ.

Συμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες Credit Suisse και JP Morgan θα είναι οι ανάδοχοι του βιβλίου για τους ξένους επενδυτές, ενώ το εγχώριο σκέλος της έκδοσης θα αναλάβουν οι τέσσερις μεγάλες τράπεζες.

Η Chipita, πέραν της εγχώριας αγοράς, διαθέτει αυτόνομα ή σε συνεργασία με τρίτους παραγωγικές μονάδες σε Βουλγαρία, Πορτογαλία, Αίγυπτο, Πολωνία, Ρουμανία, Ρωσία, Σαουδική Αραβία, Ινδία, Τουρκία και Μαλαισία. Παράλληλα διαθέτει εμπορικά γραφεία και δομές σε έξι χώρες: Γερμανία, Ουγγαρία, Ουκρανία, Σερβία, Σλοβακία και Τσεχία.

Ο όμιλος δραστηριοποιείται διεθνώς σε τέσσερις μεγάλες κατηγορίες προϊόντων: τα κρουασάν και παρεμφερή προϊόντα ζύμης, τα αλμυρά σνακ (Bake Rolls), τα cakes και τα ζαχαρώδη προϊόντα και τα προϊόντα του διατίθενται σε 67 χώρες, είτε απευθείας είτε μέσω στρατηγικών συνεργασιών. Η παραγωγή διενεργείται σε 18 εργοστάσια 10 διαφορετικών χωρών.

Print Friendly, PDF & Email