Σαμαράς, Καραμανλής, Παπανδρέου και… ΣΙΑ σε δείπνο… Εθνικής Σωτηρίας-

Ο Πρέσβης Οικοδεσπότης και το όνομα του Γιώργου Παγουλάτου

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του “Κουρδιστού Πορτοκαλιού”στην οικία πρέσβη ισχυρής φίλης χώρας δείπνησαν πριν λίγες μέρες οι Σαμαράς, Καραμανλής, Παπανδρέου, Βενιζέλος, Παπαδήμος και Πικραμμένος. Τρια γεγονότα ήταν αυτά που ανάγκασαν τον ένοικο της ξένης πρεσβείας (χώρας αποδεδειγμένα φιλικής προς την Ελλάδα) να σημάνει συναγερμό.

Γράφει η Ιόλη Πιερίδη

fffffff18661a863!h.300,id.851,m.fill,w.540

e4522204a20639bb38fd5a9b56abe01cv1_max_755x425_b3535db83dc50e27c1bb1392364c95a2

Το πρώτο η ραγδαία άνοδος του AFD το οποίο συνεργάζεται ανοιχτά πλέον με το φιλοχιτλερικό NPD. To AFD καλπάζει στην κυριολεξία για την 2η θέση στις εθνικές εκλογές της Γερμανίας, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι υπό προυποθέσεις θα μπορούσε να κατακτήσει και την πρωτιά. Η Μέρκελ βρίσκεται σε κάθετη πτώση εξαιτίας της πολιτικής της στο μεταναστευτικό.

Το δεύτερο έχει να κάνει με την μη τήρηση από την Τουρκία της συμφωνίας για το προσφυγικό. Σύμφωνα με τον ξένο διπλωμάτη που οργάνωσε το δείπνο, ο Ερντογάν πιστεύει ότι μια Χίλαρυ στον Λευκό Οίκο (η οποία μάλιστα έχει προβλήματα υγείας-όπως και ο σύζυγός της) θα είναι του χεριού του. Κανείς δεν μπορεί να τον αναγκάσει να σεβαστεί μια συμφωνία, όταν μάλιστα εκτιμά ότι η Μέρκελ δεν θα επανεκλεγεί. Γι΄αυτό έσπευσε στη Μόσχα. Ερντογάν και Πούτιν θα πουλήσουν στην διεθνή κοινή γνώμη μια συμμαχία ενάντια στην ακροδεξιά κυβέρνηση που θα προκύψει στην Γερμανία το 2017.

Το τρίτο γεγονός που ανάγκασε τον ξένο πρέσβη να πάρει την πρωτοβουλία-σύμφωνα με τις πληροφορίες του “Κουρδιστού Πορτοκαλιού” – είναι η άθλια εικόνα των δημοσίων εσόδων της ελληνικής κυβέρνησης. Ο ξένος πρέσβης μάλιστα απεκάλυψε στους συνδαιτημόνες του ότι ο Τρύφων Αλεξιάδης μετράει μέρες στο πόστο του ενώ για την θέση του Τσακαλώτου ο Τσίπρας έχει κατά νου πολύ γνωστό τραπεζίτη. Εκτίμηση του πρέσβη είναι ότι οι Ελληνες φορολογούμενοι βρίσκονται στην απόλυτη φτωχοποίηση και σε καμμία περίπτωση δεν πρόκειται να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Η κυβέρνηση δεν θα πιάσει τους στόχους της. Τα έσοδα από τον ΕΝΦΙΑ δεν θα φθάσουν ούτε στο 50% των αναμενομένων…, ήταν η εκτίμηση του πρέσβη της χώρας με τα φημισμένα κρασιά…

Και ο οικοδεσπότης συνέχισε:

-Η χώρα σας οδηγείται στο απόλυτο ΧΑΟΣ…Πρέπει να αναλάβετε πρωτοβουλίες πριν είναι αργά, πολύ αργά. Πρέπει να γίνουν όλα εντός του 2016 και μάλιστα πριν τις εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες…

Ολοι οι προσκεκλημένοι συμφώνησαν να λάβουν ο καθένας τον ρόλο του στην κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας. Κρατήστε το όνομα του Γιώργου Παγουλάτου** σε ρόλο πρωθυπουργού…

…………………………..

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ***

Γιώργος Παγουλάτος

Καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Οικονομίας στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Επισκέπτης Καθηγητής στο Κολέγιο της Ευρώπης, Bruges, Βέλγιο. Είναι Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΛΙΑΜΕΠ, και του Διοικητικού Συμβουλίου του European Policy Centre (EPC) στις Βρυξέλλες, καθώς και μέλος του Advisory Board του περιοδικού Social Europe. Έχει διατελέσει Μέλος του Ανώτατου Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου της Φλωρεντίας (2010-13), Πρόεδρος της Ελληνικής Πανεπιστημιακής Ένωσης Ευρωπαϊκών Σπουδών (ΕΠΕΕΣ), και μέλος διοικητικών συμβουλίων επιστημονικών ενώσεων και οργανώσεων της κοινωνίας πολιτών.

Related image

Διετέλεσε Διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού και Σύμβουλος των Πρωθυπουργών Λουκά Παπαδήμου και Παναγιώτη Πικραμμένου (2011-2012).

Αρθρογραφεί τακτικά από το 2007 στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας Καθημερινή. Δηλώσεις και συνεντεύξεις του φιλοξενούνται συχνά στα διεθνή ΜΜΕ.

Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, και κατέχει Μάστερ και Διδακτορικό Δίπλωμα Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης (1997), όπου σπούδασε με υποτροφία Rhodes. Διετέλεσε μεταδιδακτορικός υπότροφος στο Πανεπιστήμιο Princeton των ΗΠΑ (1998-99) με αντικείμενο τη Συγκριτική Οικονομική Πολιτική.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα και δημοσιεύσεις αφορούν: Πολιτική Οικονομία και Διακυβέρνηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την ΟΝΕ, τη Νότια Ευρώπη και την Ελλάδα. Κρίση της Ευρωζώνης. Οικονομική και Χρηματοπιστωτική Πολιτική. Πολιτική Οικονομία των Μεταρρυθμίσεων.

Έχει δημοσιεύσει πλήθος άρθρων σε κορυφαία επιστημονικά περιοδικά (West European Politics, Journal of Common Market Studies, Journal of Public Policy, Public Administration, European Journal of Political Research, Government and Opposition, κ.ά.). Έχει συγγράψει, μόνος ή από κοινού, έξι βιβλία. Η μονογραφία του Greece’s New Political Economy: State, Finance and Growth from Postwar to EMU (Oxford St. Antony’s Series, Palgrave Macmillan, 2003) βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών.

Έχει συμμετάσχει σε ανταγωνιστικά ερευνητικά προγράμματα και δίκτυα αριστείας χρηματοδοτούμενα από την ΕΕ. Συμμετείχε στην επιστημονική ομάδα του ερευνητικού Προγράμματος DOSEI (Domestic Structures and European Integration), του μόνου προγράμματος κοινωνικής έρευνας που προτάθηκε για το βραβείο επιστημονικής αριστείας Descartes 2006 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

…………..

YΓ μ/μ: Τώρα…σωθήκαμε…