Σήμερα η δίκη της Χρυσής Αυγής – Να μην παραστούν τα θύματα επιμένει η υπεράσπιση

Μάχη δίνουν και σήμερα οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων στη δίκη της Χρυσής Αυγής για να μην παραστούν τα θύματα ως πολιτική αγωγή στη δίκη διεκδικώντας τυπικά αποζημιώσεις για ψυχική οδύνη και ηθική βλάβη.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης επικεντρώνουν τις ενστάσεις τους στο να αποσυνδέσουν συγκεκριμένα εγκλήματα που περιγράφονται στο κατηγορητήριο με τους κατηγορουμένους που αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ένταξης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση.

Οι συνήγοροι του Γιώργου Ρουπακιά, που κατηγορείται ως φυσικός αυτουργός της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, αποδέχθηκε την πολιτική αγωγή των συγγενικών του προσώπων, πατέρα και μητέρας του αδικοχαμένου μουσικού, ενώ το δικαστήριο σε προηγούμενη συνεδρίασή του επέτρεψε δήλωση πολιτικης αγωγής και στην αδελφή του Παύλου Φύσσα.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης εκαναν λόγο μεταξύ άλλων για «μαξιμαλιστικές αξιώσεις των συνηγόρων της πολιτικής αγωγής με στόχο να προβληθούν αστικές αξιώσεις σε βάρος ανθρώπων που δεν έχουν καμία σχέση με την υπόθεση».

Το δικαστήριο διέκοψε για μία ώρα προκειμένου να αγορεύσει η εισαγγελέας της έδρας για τα αιτήματα των συνηγόρων υπεράσπισης που ζητούν την αποβολή της πολιτικής αγωγής, δηλαδή της νομικής δυνατότητας των θυμάτων να ζητήσουν αποζημίωσεις από τους κατηγορουμένους που αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ένταξης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση.