ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ- Μετά την Συρία…. τα Βαλκάνια!

Έκτακτες εξελίξεις θα συγκλονίσουν την περιοχή των Βαλκανίων καθώς, σύμφωνα με τα λεγόμενα του προέδρου του στρατιωτικού συμβουλίου του ΝΑΤΟ και Τσέχου στρατηγού Petr Pavel, η «ισλαμική τρομοκρατία απειλεί τα Βαλκάνια, μαζί με την  ρωσική επιρροή».

Ειδικότερα, είναι γνωστό ότι τα Βαλκάνια παραμένουν μια πιθανή πηγή των στρατιωτικών συγκρούσεων, όμως  η Ατλαντική συμμαχία δύναται να υπερνικήσει του αντιπάλους της και να διασφαλίσει την ασφάλεια των χωρών-μελών της, όπως δηλώνει ο Τσέχος στρατηγός.  Μεγαλύτερη επικινδυνότητα αρχικά εμφανίζει η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, για τους ευνόητους λόγους ότι πλέον διαθέτει πολύ μεγάλο ποσοστό ισλαμιστών τρομοκρατών, ύστερα από συνεχή εισροή που επέτρεψε η δύση, όμως ο πραγματικός πυρήνας από τον οποίο θα ξεκινήσουν οι αλυσιδωτές αντιδράσεις είναι η Σερβία. Κι αυτό για διάφορους λόγους, με πρώτο τις στενές σχέσεις με την Ρωσία.

Αναμένεται να επανενωθούν οι πάλαι ποτέ χώρες της Βαλκανικής Συμμαχίας, η Ελλάδα, η ΠΓΔΜ αντί της Γιουγκοσλαβίας, η Σερβία και η Βουλγαρία, όπως στους δύο Βαλκανικούς πολέμους ενάντια στην οθωμανική απειλή. Η Τουρκία βέβαια δεν θα λείπει από την εξίσωση, καθώς τα όνειρα για την «Μεγάλη Αλβανία» υπό την αιγίδα της και με την επιστροφή των Τούρκων στην περιοχή κάθε άλλο παρά αθώα και τυχαία μοιάζουν.

Παρακολουθήστε τον συλλογισμό αυτό στο παρακάτω ΒΙΝΤΕΟ:

Εναλλακτικά δείτε ΕΔΩ: