ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΤΙΒΟΥ ΠΑΙΔΩΝ ΣΤΗΝ ΤΥΦΛΙΔΑ- Ιστορικά χρυσά από Μουζενίδη, Μαντζουρογιάννη

Δύο χρυσά μετάλλια πανηγυρίζει η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου παίδων, κορασίδων που γινεται στην Τυφλίδα. Το πρώτο μετάλλιο της Eλλάδας στην ιστορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Παίδων, Κορασίδων και μάλιστα χρυσό κατέκτησε ο Οδυσσέας Μουζενίδης στην σφαιροβολία, στη δεύτερη ημέρα της διοργάνωσης στην Τιφλίδα. Το δεύτερο μετάλλιο ήρθε από τον Παναγιώτη Μαντζουρογιάννη στο μήκος.

Ο Μουζενίδης κατάφερε να ξεπεράσει τον εαυτό του. Ήταν από την αρχή του αγώνα ήταν μέσα στα μετάλλια, ωστόσο στην πέμπτη του προσπάθεια φρόντισε να κάνει ξεκάθαρο πως δικαίως είναι ο κορυφαίος σφαιροβόλος της Ευρώπης στην κατηγορία του.

Ο αθλητής του Γιώργου Μποτσκαριόφ έστειλε τη σφαίρα στα 21,51 μ. και βελτίωσε το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ, το οποίο ήτα 21,41 μ. από τα Σιθώνεια.

Ο Μουζενίδης ξεκίνησε τον αγώνα του στα 19,99 μ. συνέχισε στα 21,02 μ. είχε δύο άκυρες προσπάθειες το 21,51 μ. και έκλεισε τον αγώνα του με άκυρη. Δεύτερος με φετινό ρεκόρ ήταν ο Ντμίτρι Καρπούκ (Λευκορωσία) με 21,24 και τρίτος με την ίδια επίδοση ο Φιλανδός Ερο Αχόλα.

Ο Μουζενίδης για δεύτερη φορά στη θερινή σεζόν ολοκλήρωσε αγώνα με βολή πάνω από τα 21,00 μ. και για ένατη πάνω από τα 20,00 μέτρα!

Τον αγώνα του Μουζενίδης στήριξαν όλα τα μέλη της ελληνικής αποστολής, ενώ με το τέλος του αποθέωσαν τον 16χρονο ρίπτη από την Χαλκιδική.

Χρυσό και ο Μαντζουρογιάννης

Ο Οδυσσέας Μουζενίδης
Ο Οδυσσέας Μουζενίδης

Ο Παναγιώτη Μαντζουρογιάννη κατάφερε να ανέβει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου. Ο αθλητής του Παναγιώτη Σκορδίλη κατάφερε να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο μήκος με άλμα στα 7,60 μ., το οποίο σημείωσε στην έκτη και τελευταία του προσπάθεια. Ο αθλητής μέχρι εκείνο το σημείο ήταν στη δεύτερη θέση με καλύτερη προσπάθεια στα 7,42 μέτρα.

Ο Μαντζουρογιάνννης ξεκίνησε νωθρά τον αγώνα με άλμα στα 7,25 μ., συνέχισε στα 7,37 μ., τα 7,42 μ. και 7,37 μ και στο έκτο άλμα βρήκε τη δύναμη να κυνηγήσει το άλμα του χρυσού μεταλλίου.

Ο νεαρός πλέον κάνει σχέδια για  το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων Νεανίδων εκεί όπου θα κυνηγήσει την επόμενη διάκριση. Δεύτερος με 7,54 μ. ήταν ο Γάλλος Ενζό Χόντεμπαρ και τρίτος ο Ρουμάνος Μπίγκνταν Σιτοιάνου (7,31 μ.).

[ Online ]