ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚO ΤΟΥ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ στην 7η θέση ο Κώστας Φιλιππίδης

Ο Κώστας Φιλιππίδης δεν κατάφερε να φθάσει  σε υψηλά ύψη στον τελικό του επί κοντώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Ο 31χρονος πρωταθλητής έμεινε στο αρχικό ύψος, τα 5.50μ, που πέρασε με την πρώτη προσπάθεια, ενώ στη συνέχεια απέτυχε τρεις φορές στα 5.65μ.

Ετσι βρέθηκε στην 7η θέση, μαζί με τους Μίχαλ Μπάλνερ (Τσεχία) και Νταϊτσι Σαβάνο (Ιαπωνία), που είχαν τις ίδιες προσπάθειες, θέση που είχε πάρει και στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λονδίνο.  Στη 10η θέση έμεινε ο Καναδός, πρωταθλητής κόσμου, Σάνσι Μπαρμπέρ.

O αγώνας άρχισε με καθυστέρηση 70 λεπτών, εξ αιτίας βροχής στο Ρίο.

«Μου χάλασαν τον ρυθμό»

«Διαδικαστικά είχαμε προβλήματα. Αρχικά είχαμε αναμονή λόγω καιρού και περιμέναμε να μάθουμε αν θα αγωνιστούμε σήμερα ή αύριο. Υπήρχαν πολλές καθυστερήσεις που μου χάλασαν τον ρυθμό. Θα ήθελα κάτι καλύτερο σήμερα, όμως όλα αυτά με άφησαν πίσω. Προσπαθήσαμε να προσαρμοστούμε σε όλα αυτά, όμως, δεν ήρθε το αποτέλεσμα. Σίγουρα περίμενα κάτι παραπάνω, καθώς ένιωθα καλά και έκανα καλό προκριματικό«, είπε ο Φιλιππίδης μετά τον αγώνα του.

Ο Ντα Σίλβα νίκησε τον Λαβιλενί!

Μετά από συγκλονιστικό αγώνα το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Βραζιλιάνος Τιάγκο Μπραζ ντα Σίλβα με 6.03μ που είναι νέο Ολυμπιακό ρεκόρ, με δεύτερο τον «χρυσό» Ολυμπιονίκη του Λονδίνου, Ρενό Λαβιλενί (Γαλλία) με 5.98μ και τρίτο τον Αμερικανό Σαμ Κέντρικς με 5.85μ. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του αθλήματος που πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους Βραζιλιάνους!

Η κατάταξη στον τελικό του επί κοντώ
1.Τιάγκο Μπραζ ντα Σίλβα (Βραζιλία) 6.03μ (Ο.Ρ)
2.Ρενό Λαβιλενί (Γαλλία) 5.98μ
3.Σαμ Κέντρικς (ΗΠΑ) 5.85μ
4.Γιαν Κούντλιτσκα (Τσεχία) 5.75μ
4.Πιότρ Λίσεκ (Πολωνία) 5.75μ
6.Σούε Τσανγκρούι (Κίνα) 5.65μ
7.Μίχαλ Μπάλνερ (Τσεχία) 5.50μ
7.Κώστας Φιλιππίδης (Ελλάδα) 5.50
7.Νταϊτσι Σαβάνο (Ιαπωνία) 5.50μ
10.Σον Μπαρμπέρ (Καναδάς) 5.50μ
11.Τζέρμαν Κιαραβίλιο (Αργεντινή) 5.50μ
.Πάουλς Πούγιατς (Λετονία) Άκυρος

[ Online ]

ΜΟΙΡΑΣΤΕ