Π. Ρήγας: Kόμμα ανοιχτό και εξωστρεφές o ΣΥΡΙΖΑ

Παρά την καταιγίδα παραπληροφόρησης, ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν και θα παραμείνει κόμμα ανοιχτό και εξωστρεφές, είναι η θέση που διατυπώνει ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Ρήγας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, μεσούσης της σφοδρής αντιπαράθεσης ανάμεσα στην κυβέρνηση, τη ΝΔ αλλά και τους μιντιάρχες.

Ο Πάνος Ρήγας ερωτάται για την κατεύθυνση που έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας στα μέλη και τα στελέχη «να συνεχίσουν την παράδοση των ανοιχτών συνελεύσεων και την αδιαμεσολάβητη επαφή με την κοινωνία, προκειμένου να αντιμετωπίσει ο ΣΥΡΙΖΑ την εκστρατεία λάσπης». Όπως σπεύδει λοιπόν να υπογραμμίσει, ο ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε να κρατήσει το κόμμα ανοιχτό και εξωστρεφές ακόμη και στο δύσκολο χρονικό σημείο που προηγήθηκε της ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης. Τότε που, όπως επισημαίνει, υπήρχε και πάλι «η έξαρση της καταιγίδας παραπληροφόρησης» με ΜΜΕ να αναφέρουν ψευδώς ότι υπουργοί και στελέχη δεν μπορούσαν να κυκλοφορήσουν ούτε στο δρόμο.

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «ορυμαγδό παραπληροφόρησης» που εκπορεύεται από το πολυκέφαλο σύστημα που πλέον χάνει τα προκλητικά του προνόμια και έχει συμπαραστάτη σε αυτήν την επιχείρηση την ΝΔ. «Ζήσαμε αντίστοιχες καταστάσεις την περίοδο του δημοψηφίσματος και λίγο πριν κλείσει η πρώτη αξιολόγηση. Δεν πρόκειται να φοβηθούμε ή να πτοηθούμε από τις πρακτικές αυτές, ιδιαίτερα τώρα που μέχρι και οι πολιτικοί και μη αντίπαλοί μας καταλαβαίνουν ότι η χώρα μπαίνει σε μια πορεία σταθερής ανάκαμψης», σημειώνει.

Όταν ερωτάται για την κατηγορία της ΝΔ ότι «η ΣΥΡΙΖΑ bank χρηματοδοτεί το ΣΥΡΙΖΑ channel» απαντά πως, μολονότι ο αυτός ισχυρισμός της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, «κάνει τους γνωρίζοντες από τα τραπεζικά τεκταινόμενα να γελάνε μέχρι δακρύων», το θέμα είναι πολύ σοβαρό και δυστυχώς η αντιπολίτευση συνεχίζει να υπερασπίζεται μέχρι τελικής πτώσης τα συμφέροντα των υφιστάμενων μιντιαρχών.

Ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει τα δημοσκοπικά ευρήματα και τονίζει πως η κυβέρνηση θα κριθεί μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος στο τέλος της τετραετίας, οπότε η κοινωνία θα συγκρίνει πώς παρέλαβε τη χώρα αυτή η κυβέρνηση και πώς την παραδίδει. Ασφαλώς και αναφέρεται στο 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, τα χαρακτηριστικά που θα έχει και το ενδεχόμενο διεύρυνσης ή συμπόρευσης και με πρόσωπα που προέρχονται από άλλους πολιτικούς χώρους.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ