Π. Κουρουμπλής: Ανοικτό το ενδεχόμενο να δοθούν πάνω από τέσσερις τηλεοπτικές άδειες

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθούν τελικά περισσότερες από τέσσερις τηλεοπτικές άδειες άφησε, με δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής.

«Στη ζωή ποτέ μην λες ποτέ […] Θα το δούμε», είπε, σημειώνοντας ότι δεν πρέπει να λέμε πως τα πράγματα θα κινηθούν με μία λογική απολυτότητας».

Υπογράμμισε πάντως ότι η δημοπρασία των αδειών θα γίνει με διαφάνεια και ότι η ανάθεση του έργου στην εταιρεία Singular Logic αποδεικνύει τις προθέσεις της κυβέρνησης.

Ερωτηθείς για τις ιδιωτικές επενδύσεις στο Ελληνικό και της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά, ο κ. Κουρουμπλής διαβεβαίωσε πως τα έργα θα υλοποιηθούν κανονικά.

Όταν ρωτήθηκε ειδικά για τις ενστάσεις που υπήρξαν από στελέχη της κυβέρνησης για τις συγκεκριμένες ιδιωτικοποιήσεις, ο υπουργός έκανε λόγο για «μεγάλο θόρυβο» που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, και απέδωσε τις επίμαχες διαφοροποιήσεις σε μία συνολική προσπάθεια ενίσχυσης των συμφερόντων του Δημοσίου στα έργα.

Παράλληλα, αρνήθηκε ότι η κυβέρνηση έχει πατήσει το λόγο της για προστασία των κύριων συντάξεων, αντιτείνοντας πως «αυτή η κυβέρνηση έχει στο DNA της την κοινωνική ευαισθησία».