Πώληση εν όψει για Ιονική Ξεν/κή

Αύξηση κύκλου εργασιών στα 22,3 εκατ. ευρώ από 19,2 εκατ. ευρώ εμφάνισε στο εννεάμηνο η εταιρεία Ιονική Ξενοδοχειακή.

Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων διαμορφώθηκαν σε 5 εκατ. ευρώ έναντι 2,6 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, ενώ τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 430 χιλ. ευρώ έναντι κερδών 1,4 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2013, τα οποία οφείλοντο κατά κύριο λόγο στη θετική επίδραση της αλλαγής του συντελεστή φορολογίας.

Σημειώνεται ότι στο εξάμηνο ο κύκλος εργασιών της Ιονικής Ξενοδοχειακή, είχε διαμορφωθεί στα 14,7 εκατ. ευρώ έναντι 12,7 εκατ. ευρώ κατά την αντίστοιχη περίοδο του 2013. Το ίδιο διάστημα τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων είχαν διαμορφωθεί σε 3,2 εκατ. ευρώ έναντι 1,8 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο της προηγούμενης χρήσης. Τέλος, τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους είχαν ανέλθει σε 127 χιλ. ευρώ έναντι κερδών 1,8 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2013.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι πριν από λίγες ημέρες σε τηλεγράφημά του το πρακτορείο Bloomberg ανέφερε ότι η Alpha Bank σκοπεύει να πουλήσει το ξενοδοχείο Hilton έναντι 180 εκατ. ευρώ. Επενδυτές όπως η Oaktree Capital Group LLC και το fund Jermyn Street Real Estate, έχουν επενδύσει σε ξενοδοχειακά assets σε όλη την Ελλάδα λόγω της ανόδου του τουρισμού στη χώρα, αναφέρει το Bloomberg. Οι συζητήσεις έχουν ολοκληρωθεί και το τίμημα που έχει συμφωνηθεί είναι υψηλότερο από τη χρηματιστηριακή αξία, σύμφωνα με πληροφορίες.

 

Β ΒΑΣΙΚΟ