Πως σχολιάζουν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ τη συνέντευξη Τύπου του Αλ.Τσίπρα

Με καυστικά σχόλια απαντούν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ στις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα από τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο περιθώριο των εγκαινίων της 81ης Διεθνούς Έκθεσης της Θεσσαλονίκης.

Το Σχόλιο του ΠΑΣΟΚ
Το ΠΑΣΟΚ εξέδωσε ένα σύντομο «σχόλιο», όπως το χαρακτηρίζει το ίδιο το δελτίο τύπου, με αρκετές αιχμές για τον πρωθυπουργό, αναφέροντας:
«Ψυχραιμία Αλέξη… Η αλαζονεία της αδυναμίας προδίδει τον πανικό σου. Γι’ αυτό δεν θα πας μακρυά. Μην κρίνεις εξ’ ιδίων τα αλλότρια, συγκυβερνήτη της ακροδεξιάς απόφυσης».

Ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ
Το γραφείο τύπου της ΔΗΜΑΡ ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι «ακόμη και ο Πινόκιο θα ζήλευε, με τις σημερινές επιδόσεις του Πρωθυπουργού. Εκτός και εάν πραγματικά πιστεύει ότι μόνο το 10% των συνταξιούχων πλήττονται από το τσουνάμι των περικοπών στο ασφαλιστικό. Σε κάθε περίπτωση δεν αποτελεί τιμή για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα να κρύβονται πίσω από τη δικαιοσύνη (στην υπόθεση ΕΛΣΤΑΤ) για να μην αποδώσουν πολιτικές ευθύνες στους πραγματικούς υπαίτιους της μακροχρόνιας κρίσης ή η χρήση του κοινωνικού αυτοματισμού και ενός αδιανόητου κυνισμού για την ιδιωτική τηλεόραση ως μέσου διαφυγής από τις ευθύνες της κυβέρνησης για την επικείμενη απώλεια της εργασίας χιλιάδων εργαζόμενων».

Σχετικά με τις αναφορές του κου. Τσίπρα στις εξελίξεις στο χώρο της κεντροαριστεράς, η ΔΗΜΑΡ συμπλήρωσε: «Όσον αφορά το ενδιαφέρον του κ. Τσίπρα για τις εξελίξεις στην κεντροαριστερά, ας μην προτρέχει και ας μην ανησυχεί για τις εξελίξεις στον χώρο μας. Ισχυρή αυτόνομη κεντροαριστερά χωρίς αυταπάτες και λαϊκισμό αλλά με σταθερό ευρωπαϊκό προσανατολισμό θα υπάρξει, με ξεκάθαρη πολιτική και ιδεολογική οριοθέτηση τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και από τη ΝΔ, διεκδικώντας την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών για να μην καθιερωθούν οι συνθήκες ενός αναπαλαιωμένου δικομματισμού, τον οποίο όψιμα υιοθέτησε ο κ. Τσίπρας ξεχνώντας τις πάγιες θέσεις της αριστεράς. Η κεντροαριστερά δεν θα γίνει συμπλήρωμα κανενός για να ασκήσει τις συντηρητικές πολιτικές του, αντίθετα με την κυβέρνηση που σήμερα δεν αποτελεί απλώς το συμπλήρωμα αλλά τον κύριο εκφραστή σκληρών νεοφιλελεύθερων πολιτικών».