Πως θα γλιτώσετε το σπίτι σας από τους πλειστηριασμούς!

Οι πλειστηριασμοί έχουν ήδη ξεκινήσει και σύμφωνα με το αγγλικό δίκαιο που έχει υπογράψει η “αριστερή” μας κυβέρνηση και το καταδίκαζε πριν “πάρει αέρα’, ευνοεί τον δανειστή και όχι τον δανειζόμενο…

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, οι κατασχέσεις (θα αγγίζουν τις 60.000 για το 2017) αφορούν το 1/3 του πληθυσμού αφού 1.000.000 δανειολήπτες ζουν με αυτόν τον “εφιάλτη”…

Κι όμως, υπάρχει κάτι που μπορείτε να κάνετε αν χρωστάτε σε δάνεια για να προστατεύσετε την περιουσία σας και να σταματήσετε την εξέλιξη της διαδικασίας. Ο Ευάγγελος Κρητικός, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Δανειοληπτών αναφέρει:

” Αμφισβήτηση ευθέως της τραπεζικής οφειλής. Η κύρια αιτίαση των τραπεζών για απόρριψη των αιτήσεων είναι δόλος και υπερχρέωση. Πρέπει να αντιστρέψουμε τη διαδικασία και να αποδείξουμε δύο πράγματα:

Πρώτον ότι τράπεζα, που είναι και το ισχυρότερο μέρος σε μια σύμβαση, είχε το επιστημονικό επιτελείο και επομένως μπορούσε να κάνει πρόβλεψη των επερχόμενων εξελίξεων και της μελλοντικής δυνατότητας του πελάτη κι αν δεν το έκανε πρέπει να μοιραστεί την ευθύνη για τις συνέπειες.

Δεύτερον, ως προς την εξέλιξη της τραπεζικής οφειλής. Η οφειλή πρέπει να εξελίσσεται ως προς τα επιτόκια και τις χρεώσεις με βάση την υφιστάμενη νομολογίας, δηλαδή θα πάμε στο επιχείρημα για « μη βέβαιο και εκκαθαρισμένο της οφειλής». Μια χρηστική συμβουλή είναι ότι εφόσον έχουμε διένεξη με την τράπεζα, πρέπει να έχουμε όλη την πληροφόρηση.

Η τράπεζα υποχρεούται να μας εκχωρεί το σύνολο των αρχείων δηλαδή της ταυτότητας της οφειλής μας .Με τα στοιχεία αυτά στη συνεχεια πρέπει να απευθνθούμε σε εξειδικευμένο οικονομικό και νομικό σύμβουλο και να προβούμε σε αναλογισμό της οφειλής μας στα νόμιμα πλαίσια και μετά να προβάλουμε στο δικαστήριο αυτό που λέμε μη βέβαιο και εκκαθαρισμένο της απάιτησης”.

Αν όμως φτάσετε στον πλειστηριασμό , τότε: ” Έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε από τον υπεύθυνο συμβολαιογράφο επί του πλειστηριασμού, να ζητήσετε πιστοποιητικό καθαρότητας χρημάτων και πόθεν έσχες για όποιον ενδιαφερθεί. Αν δεν το πράξει αυτό ο συμβολαιογράφος, έχετε το δικαίωμα να καταθέσετε μηνυτήρια αναφορά κατά του συμβολαιογράφου για παράβαση και απιστία επί το καθήκον και να ζητήσετε και την παρέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα”.

ΠΗΓΗ