Πρωινό ξύπνημα με άρωμα κρουασάν σοκολάτας – Το νέο Hightech ξυπνητήρι

Τα ξυπνητήρια είναι μια εφεύρεση που οι περισσότεροι ανέχονται από ανάγκη ή απλά μισούν. Είναι αυτός ο ήχος που σου τρυπά τα αυτιά όταν δεν είσαι έτοιμος να σηκωθείς ή που σε τραβά βίαια από το στάδιο του βαθέως ύπνου στην πραγματικότητα. Αυτή την αρνητική εμπειρία προσπάθησε να αντιστρέψει ο 17χρονος Guillaume Rolland ο οποίος αδυνατούσε να ξυπνήσει με το ξυπνητήρι.

Μέσα σε ένα χρόνο, λοιπόν, κατάφερε να κατασκευάσει το SensorWake, την εφεύρεση που χρησιμοποιεί ευχάριστες οσμές για να σε ξυπνήσει. Το οσφρητικό ξυπνητήρι επιστρατεύει όλες τις μυρωδιές στις οποίες δεν μπορείς να αντισταθείς, προκειμένου να σε ξυπνήσει γλυκά. Αρώματα σοκολάτας και ζεστού κρουασάν, ροδάκινου και καραμέλας φράουλας, εσπρέσο, μπέικον ή απλά η μυρωδιά που έχει το δολάριο, αναλαμβάνουν το πρωινό σου ξύπνημα σαν την μαμά που φέρνει πρωινό στο κρεβάτι.

Το πρώτο ξυπνητήρι με μυρωδιές αντί για ήχους

Μπορεί, όμως, μια μυρωδιά να σε ξυπνήσει; Το SensorWake δοκιμάστηκε σε 100 άτομα και αποδείχτηκε ότι μια μυρωδιά σε σωστή δοσολογία μπορεί να σε ξυπνήσει σε λιγότερο από δύο λεπτά, στις 99% των περιπτώσεων. Το SensorWake έχει καταφέρει μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να κερδίσει τις εντυπώσεις και μεγάλη δημοσιότητα καθώς και διακρίσεις, όπως η κατάταξή του στις 15 εφευρέσεις που μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο, στο Google Science Fair 2014.

To προϊόν είναι επιστημονικά ελεγμένο και 100% ανακυκλώσιμο.   To SensorWake βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε φάση χρηματοδότησης και σύμφωνα με το επίσημο site, όχι απλά έχει καλύψει τον αρχικό στόχο των 50.000€ αλλά μάζεψε τα διπλάσια. Τα πρώτα SensorWake θα είναι έτοιμα τον Νοέμβριο του 2015.