Προσπαθεί η “πόρνη” να κρυφτεί κι η χαρά δεν την αφήνει!

Λίγες μέρες πριν τις εκλογές του 1993, ήμουν παρών σε μια πολιτική συζήτηση μεταξύ θείου και κουμπάρου. Κι οι δύο δεξιοί, ο μεν φανατικός Μητσοτακικός ο δε φανατικός Σαμαρικός. Μετά από μακρά επιχειρηματολογία, ο θείος απηύδησε που ο νεαρός κουμπάρος δεν άλλαζε γνώμη και του πέταξε το απόλυτο επιχείρημα:” Καλά τόση ώρα δεν σου κάνει εντύπωση ό,τι κι αν πω. Δεν σου κάνει όμως εντύπωση ότι εγώ δεν ψηφίζω Σαμαρά;”

Αυτή η καταπληκτική ατάκα με στιγμάτισε. Είναι ο ορισμός του arrogance, της απλούστευσης, της λογικής. Με άλλα λόγια, ο άνθρωπος είπε: “Καλά από λόγια δεν παίρνεις. Απλές εξηγήσεις δεν αντιλαμβάνεσαι. Άστο, δεν πειράζει, κάνε απλά αυτό που σου λέω!”

Παραδέχομαι ότι η επιλογή της λήξης μιας κουβέντας με τη διαδικασία του Γόρδιου Δεσμού δεν είναι ιδιαιτέρως δημοκρατική. Μερικοί άνθρωποι όμως δεν παίρνουν από λόγια ούτε από λογική. Τότε λοιπόν πρέπει να τους δείξεις τι λένε όλοι οι υπόλοιποι, μήπως καταφέρεις και τον πείσεις ότι βρίσκεται σε λάθος δρόμο.

Σήμερα για παράδειγμα, το σύνολο του σοβαρού ευρωπαϊκού τύπου αναφέρεται στην πιθανολογούμενη καταστροφή της Ελλάδος και στην έξοδο από το ευρώ σε περίπτωση νίκης του ΣΥΡΙΖΑ αν γίνουν σύντομα οι εκλογές. Οι περισσότεροι δημοσιογράφοι και αναλυτές βρίσκονται στο ίδιο μήκος κύματος, αφού έχουν ήδη διαβάσει και ακούσει τα απίθανα και επικίνδυνα σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ για τη διακυβέρνηση της χώρας. Η Telegraph μάλιστα έγραψε ” To ευρώ οδεύει προς την καταστροφή- τι τύχη για τον Κάμερον!” ( http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/eu/11286161/The-euro-is-heading-for-disaster-what-luck-for-David-Cameron.html ).

Φαντάζομαι ότι η καταστροφολογία που παράγει ο διεθνής τύπος δεν είναι αποτέλεσμα του lobbying Σαμαρά…

voutsis

Την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ που τρομάζει την αναπτυγμένη μεριά του πλανήτη, μπορεί να τη διαβάσει κανείς – in a nutshell- στη ιστοσελίδα του πρωτοκλασσάτου Βούτση. Για να μην μπαίνετε στον κόπο, επιτρέψτε μου – αντιγράφοντας από  ‘κει- να παραθέσω τις “ουσιαστικότερες” εξαγγελίες:

Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι πρώτη πράξη της κυβέρνησης της Αριστεράς, αμέσως μόλις συγκροτηθεί η νέα Βουλή, θα είναι η ακύρωση του Μνημονίου και των εφαρμοστικών νόμων του.

Αμέσως μετά την ακύρωση του Μνημονίου, η νέα κυβέρνηση θα καταγγείλει τους επαχθείς όρους και θα ζητήσει την επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης.

Παράλληλα, η κυβέρνηση της Αριστεράς:

 Θα επαναφέρει τον κατώτατο μισθό στα €751 ευρώ και το επίδομα ανεργίας στα €461,5 ευρώ.

Το επίδομα ανεργίας θα χορηγείται για διπλάσιο χρόνο από το σημερινό (δύο χρόνια). 

Στα ενδεικτικά μέτρα για την αύξηση των δημόσιων εσόδων περιλαμβάνεται η υλοποίηση πλήρους και καθολικού περιουσιολόγιου, όπου θα αποτυπώνεται η περιουσία όλων των Ελλήνων υπηκόων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, σε όλες τις μορφές κινητού και ακίνητου πλούτου. Καθώς και η θέσπιση αυστηρών ποινών δήμευσης μέρους της περιουσίας για όσους συλλαμβάνονται να δηλώνουν ψευδώς τα περιουσιακά τους στοιχεία.

 Πρόκειται, όπως αντιλαμβάνεστε για ένα σαφές δείγμα αριστερού ρεαλισμού, απολύτως επιτεύξιμων στόχων υπό τις παρούσες συνθήκες.

Καθημερινά, οι εξαγγελίες αυτές εμπλουτίζονται με γελοίους λεονταρισμούς σαν αυτούς που εκστόμισε σήμερα ο Βίτσας:

vitsas

 

«Δεν θα τηρήσουμε το χρονοδιάγραμμα του διμήνου που συμφωνήθηκε με τους δανειστές, εδώ δεν αναγνωρίζουμε τη συμφωνία» διεμήνυσε στον ΣΚΑΪ ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ .
«Δεν θα αναγνωρίσουμε τη συμφωνία, οπότε τι θα πουν έχετε ‘15 ημέρες να την αναγνωρίσετε;’» διερωτήθηκε ορθά ο άνθρωπος…

Μα είναι δυνατόν να κυβερνηθούμε από αυτούς τους Χότζες;

Παραδέχομαι όμως  ότι δεν θέλουν να κοροϊδέψουν. Δεν λένε ψέμματα. Νομίζουν στ’ αλήθεια ότι μπορούν να γίνουν αυτά που φαντάζονται. Κι επειδή χαίρονται λόγω της δημοσκοπικής τους νίκης, δεν κάνουν και καμιά προσπάθεια να κρυφτούν. Γι αυτό διαλαλούν παντού και απροκάλυπτα τα δικά τους παραμύθια με το δικό τους “Χάρυ Πότερ”…

Εγώ αναρωτιέμαι… Ποιος είναι πιο επικίνδυνος; Ο δημαγωγός που υπόσχεται παροχές γνωρίζοντας ότι είναι ανέφικτες ή ο πολιτικάντης που νομίζει ότι οι επιστημονικής φαντασίας υποσχέσεις του  δύνανται να εκπληρωθούν;