Προς ΝΔ – ΠΑΣΟΚ για διαπλοκή: Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί

Στην Ελλάδα αν είναι κάτι που προκάλεσε τη μεγαλύτερη καταστροφή ήταν η διαπλοκή εξουσίας και επιχειρηματιών. Όχι ότι και σε άλλες χώρες δεν υπάρχουν παρόμοια φαινόμενα, όμως, στη χώρα μας το κακό παράγινε.

http://www.antinews.gr

Παντελής έλλειψη κανόνων, συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, πολιτικοί εξωνημένοι μέχρι το μεδούλι, κάθε απόφαση που λαμβάνεται να έχει προηγουμένως αποφασιστεί πίσω από τις κουρτίνες.

Η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ έχουν βαρύτατες ευθύνες για την εικόνα της χώρας τα τελευταία 40 χρόνια. Και στην Ελλάδα εν πάση περιπτώσει η διαπλοκή δεν είναι μόνον ο Άκης Τσοχατζόπουλος που πλήρωσε όλες τις αμαρτίες της Μεταπολίτευσης. Είναι και πολλοί άλλοι πολιτικοί αλλά και οι επιχειρηματίες που έκαναν τις δουλειές τους μια χαρά υπό την ανοχή και των πολιτών πολλές φορές. Διότι ουρλιάζαμε π.χ. επί δεκαετίες γιατί ο Κόκκαλης ήταν ο εθνικός προμηθευτής, αλλά οι ίδιοι τον αποθεώναμε στο Καραϊσκάκη όταν ο Θρύλος έπαιρνε τα πρωταθλήματα.

Βρίζουμε τον Αλαφούζο και του θυμίζουμε τις υποθέσεις λαθρεμπορίου αλλά μια χαρά είναι για τον Παναθηναϊκό. Και τώρα, ανησυχούμε για τον Ιβάν Σαββίδη που θα σαρώσει τα πάντα, όμως, ο… Μπάοκ να πάρει το πρωτάθλημα και το κύπελλο και δεν μας νοιάζει τίποτε.

Η διαπλοκή επιχειρηματιών, ποδοσφαίρου, πολιτικών και βεβαίως μίντια, είναι το αγαπημένο σπορ της Ελλάδας και δυστυχώς όλοι οι πρωθυπουργοί της Μεταπολίτευσης, που κράτησαν το ρυθμό σε κάθε κυβερνητική μπάντα, έχουν σοβαρές πολιτικές ευθύνες.

Για παράδειγμα, προχθές με τη φωτογραφική διάταξη για το πρόστιμα της ΣΕΚΑΠ και τον Ιβάν Σαββίδη. Πράγματι ένα κοινοβουλευτικό έγκλημα από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, όμως, η ΝΔ γιατί φώναζε; Αυτή δεν ανάγκασε τον Σαββίδη να αγοράσει τη ΣΕΚΑΠ για να μην την πάρουν οι Τούρκοι; Και το λαθρεμπόριο τσιγάρων για το οποίο έφαγε το πρόστιμο, κάποια διοίκηση που διόρισε η ΝΔ, δεν το έκανε; Να μην κλείνουμε τα μάτια στο… γλείψιμο που κάνει ο Τσίπρας στον Σαββίδη, αλλά να μην πάθουμε και αμνησία ώστε να μη θυμόμαστε τι έγινε στη ΣΕΚΑΠ επί ΝΔ.

Το ερώτημα είναι ένα και καίριο: Εντάξει τα κόμματα κάνουν τη δουλειά τους, διαπλέκονται με τους επιχειρηματίες, έχουν και ποδοσφαιρικές ομάδες, πιέζουν και μέσω των μίντια. Αυτή τη ριμάδα την Ελλάδα θα την σκεφτεί ποτέ κανείς;

Επί ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είχαμε τον Κοσκωτά, τον Κόκκαλη, τον Μπόμπολα, τον Ψυχάρη, την Siemens κ.λπ. Επί Τσίπρα έχουμε τον Μαρινάκη, τον Σαββίδη, τον Καλογρίτσα, ξανά τον Κόκκαλη και τον Μπόμπολα, τον Αλαφούζο κ.λπ. Η Ελλάδα πότε θα μπει μπροστά απ’ όλους αυτούς; Το πολιτικό σύστημα, όποια κι αν είναι η κυβέρνηση, θα βάλει μυαλό από αυτή την καταστροφική 8ετία. Η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει δύο και τρεις φορές, αλλά οι πολιτικοί και βεβαίως οι πολίτες μυαλό δεν θα βάλουν; Βολευόμασταν με τον Κόκκαλη τώρα θα βολευτούμε με τον Σαββίδη; Πότε θα σταματήσει αυτός ο φαύλος κύκλος που διαλύει την πατρίδα μας μόνο και μόνο για να φτιάξει επιχειρηματικά τζάκια και να βγάλουν οι μεγαλόσχημοι δισεκατομμύρια;

Δεν είχαμε καμιά αυταπάτη ότι η αριστερά έχει ηθικές αξίες. Το απέδειξε άλλωστε ο Τσίπρας και κάθε μέρα που περνά αντιλαμβανόμαστε πόσο διεφθαρμένοι είναι. Δυστυχώς, το ίδιο θα πούμε και για τη ΝΔ απλά και μόνο γιατί βλέπουμε ότι ξανά κάποιοι περιμένουν να γίνουν εξουσία για να κάνουν τα ίδια. Να ράψουν κοστούμια εξουσίας, να πάρουν κυβερνητικές θέσεις, να συνομιλούν με επιχειρηματίες που δεν θέλουν καθαρές δουλειές, να περνάνε τροπολογίες σαν κι αυτές που πέρασε ο ΣΥΡΙΖΑ και η ζωή να συνεχίζεται σε μια διαλυμένη Ελλάδα.

Αυτήν ποιος θα την βάλει πάνω απ’ όλα; Πώς θα επιστρέψουν τα παιδιά μας από το εξωτερικό όταν βλέπουν ότι το πάρτι δεν τελειώνει ποτέ και με καμιά κυβέρνηση; Πώς να μείνουν και οι υπόλοιποι στην πατρίδα όταν βλέπουν ότι η Ελλάδα δεν αλλάζει αλλά συνεχώς βουλιάζει, πολιτικά, κοινωνικά, ηθικά;

Εντάξει, λοιπόν, να πούμε ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ φτιάχνει το δικό του διαπλεκόμενο μαγαζί. Όμως τι περισσότερο έχει κάνει από τα προηγούμενα κόμματα εξουσίας; Που διαφέρει από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ σε όλα αυτά τα χρόνια της σήψης και της διαφθοράς; Και τι έχει κάνει ο κάθε πολίτης αυτής της χώρας για να αλλάξει η πατρίδα μας, για να γίνει έστω ελάχιστα καλύτερη;