Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι και για μεγάλο χτύπημα

Ανησυχία προκάλεσαν οι δύο μεγάλες σεισμικές δονήσεις που έγιναν σε Ρόδο και Μεσσηνία, 5.2 και 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, αντίστοιχα.

Ο καθηγητής σεισμολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Μανώλης Σκορδύλης, μιλώντας στο Star.gr, αναφέρθηκε στα δύο περιστατικά και τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για όλα.

“Δεδομένου ότι ζούμε στην Ελλάδα, που είναι μια χώρα με έντονη σεισμικότητα (1η στην Ευρώπη και 6η στον κόσμο), πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τους σεισμούς.

“Σεισμός μπορεί να εκδηλωθεί ανά πάσα ώρα και στιγμή, ακόμη και σε περιοχές λιγότερο σεισμογενείς. Με την φύση κανείς δεν μπορεί να τα βάλει. Έτσι μπορεί οι σεισμολόγοι να στρέφουμε το ενδιαφέρον μας για παράδειγμα στα νησιά του Ιονίου, όπου είναι γνωστό ότι καταγράφεται έντονη σεισμική δραστηριότητα και τελικά να εκδηλωθεί σεισμός σε άλλη περιοχή της Ελλάδας. Είναι πολύ σημαντικό να ενημερωθεί ο κόσμος για το τι πρέπει να κάνει πριν, κατά την διάρκεια, αλλά και μετά από έναν σεισμό, και φυσικά όλα αυτά που διαβάζουμε, θα πρέπει στην δύσκολη στιγμή να τα υλοποιήσουμε.

Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι και για μεγάλο χτύπημα”.