Πούλησε τις μετοχές ο Ιβάν Σαββίδης – Ανοίγει το MEGA

Ανοίγει ο δρόμος για να εκπέμψει πάλι το Mega. Η αποχώρηση του Ιβάν Σαββίδη και η πώληση των μετοχών που αγόρασε από τον Φώτη Μπόμπολα (19% περίπου) σε Ρώσο επιχειρηματία, δίνει τη δυνατότητα στην οικογένεια Βαρδινογιάννη και τον Βαγγέλη Μαρινάκη να προωθήσουν το σχέδιο τους.

Ηδη έκαναν νέα πρόταση στις πιστώτριες τράπεζες για τον διακανονισμό του χρέους και την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Εφόσον η πρόταση των μετόχων του Μega γίνει δεκτή, τότε οι εξελίξεις θα «τρέξουν» και το κανάλι θα βγει και πάλι στον αέρα  εντός του 2018. Το business plan που έχει εκπονηθεί προβλέπει τη μετακόμιση του Μega στις εγκαταστάσεις του Star, μείωση του προσωπικού, περιορισμένες παραγωγές και πλήρη αξιοποίηση της «βιβλιοθήκης» του καναλιού (τα παλαιά του σίριαλ δηλαδή), καθώς, φυσικά, και ενημερωτικό τομέα, σε συνεργασία με το Star, για λόγους οικονομίας.

Δηλαδή πρόκειται για μία μορφή συγχώνευσης των δύο καναλιών που πάντα επιδίωκε η οικογένεια Βαρδινογιάννη και αντιδρούσαν οι άλλοι μέτοχοι.

Οσον αφορά στην αποχώρηση του Ιβάν Σαββίδη, το κανάλι ενημερώθηκε με επιστολή του Ρώσου επιχειρηματία Καβάντεφ, επικεφαλής της εταιρείας ΕΛΝΟΒΟ, ότι απέκτησε τις μετοχές του Μegaαπό τον Ιβάν Σαββίδη.