Πουλήστε τα πάντα, προειδοποιεί ο Jeff Gundlach επικεφαλής της DubleLine Capital

Πουλήστε τα πάντα, τίποτα εδώ φαίνεται καλό προειδοποιεί ο Jeff Gundlach επικεφαλής της DubleLine Capital που διαχειρίζεται 100 δισ. δολάρια. 

Στις 13 Ιουλίου του 2016 ο νέος… βασιλιάς των ομολόγων είπε ότι υπάρχουν “πολλά λεφτά” που στριμώχνονται για μια μικρή απόδοση. Η DubleLine Capital πρόσθεσε ότι έχει ποντάρει εναντίον των μετοχών του δείκτη Standard & Poors 500 και συνεχίζει να βλέπει θετικά τα ομόλογα αναδυόμενων αγορών ειδικά τα junk ομόλογα.

Ωστόσο ο  Gundlach ήταν εξίσου σκεπτικός σχετικά με τα ομόλογα, προειδοποιώντας ότι η απόδοση του 10ετούς ομολόγων στις ΗΠΑ θα φθάσει έως το 1,38% με 1,39%.. Ο  Gundlach επισημαίνει ότι πολλές κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων φαίνονται υπερτιμημένες, δεδομένου ότι ο S & P έφθασε σε νέο υψηλό όλων των εποχών παρ΄ ότι προεξοφλείται 6ο συνεχόμενο τρίμηνο πτώση στα κέρδη ανά μετοχή EPS.
Σχετική εικόνα

Παρατηρώντας την πρόσφατη πορεία του S & P, ενώ η οικονομική ανάπτυξη παραμένει αδύναμη και τα εταιρικά κέρδη είναι στάσιμα, ο Gundlach ανέφερε ότι οι επενδυτές μετοχών έχουν εισέλθει σε μια φάση εφησυχασμού. Υπάρχει μια φράση που χρησιμοποιούμε, πουλήστε το σπίτι, πουλήστε το αυτοκίνητο, πουλήστε και τα παιδιά. Αυτό είναι ακριβώς όπως αισθάνομαι – πουλήστε τα πάντα. Τίποτα εδώ φαίνεται καλό, ανέφερε ο Gundlach.

Η DoubleLine, πήρε την μέγιστη αρνητική θέση ως προς τα  κρατικά ομόλογα στις 6 Ιουλίου του 2016, όταν η απόδοση του 10ετούς ομολόγου έφθασε στο 1,32%. Ως εταιρία η DoubleLine δεν επενδύει στα κρατικά ομόλογα μηδενικής ή αρνητικής απόδοσης. Η DoubleLine το τελευταίο διάστημα αγοράζει χρυσό,ένα παραδοσιακό ασφαλές καταφύγιο.