Πολιτικό «παιχνίδι» με την απάτη του ψεύτικου λογαριασμού της Άννας Κορακάκη στο Twitter

Μείζον δημοσιογραφικό και πολιτικό θέμα εγείρει η διάψευση της Άννας Κορακάκη αναφορικά με τον φερόμενο ως λογαριασμό της στο Twitter, μέσω του οποίου εμφανίσθηκε να απαντά στον  πρωθυπουργό.

Η χρυσή ολυμπιονίκης μέσω της επίσημης σελίδας της στο Facebook ξεκαθάρισε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο πως ο λογαριασμός στο Twitter δεν είναι δικός της ενώ προειδοποιεί σε αυστηρό τόνο, τον δράστη του ψεύτικου λογαριασμού για όλες τις νόμιμες ενέργειες.

Όλα ξεκίνησαν χθες το βράδυ όταν εμφανίστηκαν στα ΜΜΕ η ανάρτηση του πρωθυπουργού και η δήθεν απάντηση της Άννας Κορακάκη:  κορακακητσιπρας

Η απάντηση της χρυσής πρωταθλήτριας αναμεταδόθηκε άκριτα από τα περισσότερα ΜΜΕ – με εξαίρεση το altsantiri.gr – και ακολούθησε «πάρτι» ειρωνικών σχολίων στo διαδίκτυο, σε βάρος του Αλέξη Τσίπρα.

Κατόπιν όλων αυτών στην προσωπική σελίδα της Αννας Κορακάκη στο facebook, αναρτήθηκαν σήμερα τα εξής τα οποία εκθέτουν ανεπανόρθωτα όλο το σύστημα παραπληροφόρησης:

Σημαντικό είναι να αναφέρουμε πως, στην αγγλόφωνη έκδοση της ανακοίνωσης της προσωπικής σελίδας της Άννας Κορακάκη στο facebook, υπογραμμίζει πως ο ψεύτικος αυτός λογαριασμός έχει απαντήσει στον πρωθυπουργό και τα ΜΜΕ ήδη αναπαράγουν καιαναλύουν τη ψευδή αυτή απάντηση.

Η… χαρά των ΜΜΕ και το πολιτικό παιχνίδι

Εντύπωση προκαλεί πως από το πρωί, ακόμα και μετά την αποκάλυψη του ψευδούς προφίλ, πολλά ελληνικά ΜΜΕ και ιστοσελίδες -ακόμα και «σοβαρές»- συνεχίζουν να αναπαράγουν ως είδηση την «απάντηση της Άννας Κορακάκη στον Αλέξη Τσίπρα«. Γνωστή ιστοσελίδα μάλιστα, που παρέχει «στήριξη» στον Κυριάκο Μητσοτάκη, συνεχίζει, παρά τη διάψευση, να αναφέρει πως το λογαριασμό στο Twitter διαχειρίζεται ο αδερφός της Άννας Κορακάκη, κάτι που έχει αποδειχθεί πως δεν ισχύει.

Το πολιτικό «παιχνίδι» στις πλάτες της Άννας Κορακάκη, δεν καταδεικνύει μόνο την ένδεια της δημοσιογραφικής λειτουργίας αλλά και τον αδίστακτο τρόπο με τον οποίο μπορεί να γίνει όπλο στη φαρέτρα της παραπληροφόρησης… ένα χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς.