Ποιος ο αντικαταστάτης της Λούκα Κατσέλη στην Εθνική Τράπεζα – πλήρες βιογραφικό

Ένα στέλεχος που προέρχεται από τα σπλάχνα της Εθνικής Τράπεζας αποτελεί το βασικό υποψήφιο για την ανάληψη της θέσης του Προέδρου του ΔΣ μετά την αναμενόμενη αποχώρηση της κας Λούκας Κατσέλη.

Πρόκειται για τον κ. Ιωάννη Κυριακόπουλο που σήμερα είναι μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Τράπεζας και Γενικός Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών.

Ο κ. Ιωάννης Κυριακόπουλος κατέχει τις παραπάνω θέσεις από τον Σεπτέμβριο του 2015.

Στην Εθνική Τράπεζα εργάστηκε από 1977 μέχρι το 2012 όπου είχε μεταπηδήσει στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ως Οικονομικός και Διοικητικός Διευθυντής (Ιανουάριος 2012- Ιούνιος 2015.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Τράπεζα διετέλεσε Βοηθός Γενικός Διευθυντής Δραστηριοτήτων Εξωτερικού (Απρίλιος 2011–Ιανουάριος 2012) Βοηθός Γενικός Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών (Απρίλιος 2009 – Απρίλιος 2011) καθώς και Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών της Τράπεζας (Αύγουστος 2002–Απρίλιος 2009).

Είναι πτυχιούχος του Μαθηματικού καθώς και του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου (MSc in Statistics and Operational Research) του Πανεπιστημίου Loughborough της Aγγλίας.

Ο Ιωάννης Κυριακόπουλος συγκεντρώνει όλα τα προσόντα που θεωρούν ως προαπαιτούμενα οι δανειστές προκειμένου κάποιος να κατέχει θέση σε ΔΣ τράπεζας ενώ ταυτόχρονα χαίρει και της εμπιστοσύνης της κας Κατσέλη με την οποία έχει συνεργαστεί αρμονικά κατά τη διάρκεια της θητείας της τελευταίας στην Τράπεζα ενώ παράλληλα χαίρει και της εκτιμήσεως του κ. Φραγκιαδάκη.

Αν δεν υπάρξει κάποιο σοβαρό απρόοπτο στις αρχές Οκτωβρίου το αργότερο ο Ιωάννης Κυριακόπουλος θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας.

 

………………………………………………

 

Background

Experience

CFO

National Bank of Greece

– Present (1 year)

CFO/COO

Hellenic Financial Stability Fund

(3 years 4 months)

Deputy CFO

National Bank of Greece

(2 years 1 month)

Finance Director

National Bank of Greece

(6 years 9 months)

Languages

  1. English

    Full professional proficiency
  2. Greek

    Native or bilingual proficiency
  3. German

    Limited working proficiency