Ποιος είναι ο στόχος της σκευωρίας κατά του διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα

Σκευωρία κατά του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα στήνεται από διάφορα παράκεντρα εξουσίας. Με στοχευμένα δημοσιευματα επιχειρούν να εξαναγκάσουν τον Στουρνάρα να κάνει πίσω και να τους αφήσει «λάφυρο» την Τράπεζα Αττικής για να δίνουν θαλασσοδάνεια και εγγυητικές, αλλά και γενικότερα να προσπαθήσουν να τον «βγάλουν από τη μέση»

Ακόμη κι αν προσπάθησαν να τον εκφοβίσουν στέλνοντάς του την Αστυνομία και τον εισαγγελέα. Ο κόσμος κατάλαβε ότι πρόκειται για πολιτική αθλιότητα και για «εκπόρνευση» δικαστικών λειτουργών προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα «βίτσια» ορισμένων.

Το πρώτο μέρος της σκευωρίας που στήνεται από την παρέα αυτή το διαβάζουμε στις εφημερίδες του Σαββάτου. Με πομπώδεις τίτλους προαναγγέλλουν αποκαλύψεις για τη σύζυγο του Στουρνάρα. Ο ένας γράφει πως «μυρίζει» η υπόθεση… λίστα Λαγκάρντ. Ότι δηλαδή ο διοικητής της ΤτΕ έβαλε κάποιους να βγάλουν από τη λίστα του ΚΕΕΛΠΝΟ το όνομα της συζύγου του. Αν συνέβαινε αυτό τότε γιατί αυτή τη στιγμή έχουν βγει όλα στο φως; Γιατί η έρευνα που έγινε έδειξε ότι πράγματι η εταιρεία της κ. Στουρνάρα πήρε μέρος σε διαγωνισμό νόμιμα και κέρδισε μέρος της διαφημιστικής καμπάνιας του Κέντρου; Αν είχε σβηστεί το όνομά της δεν θα ήξερε κανείς τίποτε. Όμως, είναι πολύ εύκολο να χρησιμοποιήσεις ένα κόλπο που «πούλησε». Ετσι κάθισε στο εδώλιο ο Παπακωνσταντίνου αλλά δεν κάθισε παραδείγματος χάριν ένας αργυρώνητος δημοσιογράφος της αριστεράς που… έσβησε όνομα του αφεντικού του.

Το δεύτερο μέρος της σκευωρίας που στήνεται κατά του Στουρνάρα έχει να κάνει με δήθεν παραιτήσεις που έγιναν την περίοδο που ήταν υπουργός με βασική αιτία ότι δεν τους άφησαν να αποκαλύψουν το σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ. Διαβάζουμε για το όνομα του πρώην εισαγγελέα Φλωρίδη ή για τον πρώην υπουργό κ. Λυκουρέντζο ότι δέχθηκαν πιέσεις από την τότε κυβέρνηση Σαμαρά να κρύψουν την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ετσι, λοιπόν, ρίχνοντας και δύο – τρία ονόματα (χωρίς καν να ρωτήσεις βεβαίως τι λένε αυτοί) φτιάχνεις μια ωραία ιστοριούλα για διαπλοκή, στικάκια, νέα… λίστα ΚΕΕΛΠΝΟ, πικραμένους δικαστές και πολιτικούς. Ένα παραμυθάκι φτιαγμένο με τα πιο έξυπνα κόλπα του δολοπλόκου Ρασπούτιν και του killer Γκαίμπελς.

Δε λέμε, κάνουν καλή δουλειά τα υπόγεια του Μαξίμου που προωθούν ειδήσεις ακόμη και σε φιλοκαραμανλικές εφημερίδες που μισούν τον Στουρνάρα γιατί έγινε υπουργός του Σαμαρά και μαζί έσωσαν τη χώρα από τη χρεοκοπία.

Αλλά δεν θα τους περάσει, η σκευωρία θα αποκαλυφθεί. Το μόνο που κάνουν είναι να… θυμώσουν το πληγωμένο θηρίο και θα έρθει η ώρα που θα τους κατασπαράξει. Αντί να κάτσουν στ’ αυγά τους στήνουν βρόμικα παιχνίδια. Τώρα θα ανοίξει ο «Ασκός του Αιόλου» και γι’ αυτούς.