Ποιοι πιέζουν τον Υπουργό να αλλάξει το νόμο στα Φάρμακα

Να πάει ο Κουρουμπλής στον εισαγγελέα και να πει ονόματα

Στο σημερινό της πρωτοσέλιδο της Kontranews κύριο θέμα είναι η σύγκρουση ανάμεσα στις ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες, τις πολυεθνικές και τους εισαγωγείς γενοσήμων φαρμάκων. Η εμπλοκή του υπουργού Υγείας κ. Κουρουμπλή με την Τρόικα και τις ισχυρές πιέσεις που δέχεται απο τα λόμπι των ντόπιων φαρμακοβιομηχάνων.

Αναταραχή και προβληματισμό στο Μαξίμου προκαλούν οι δηλώσεις του υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή, ότι δέχεται πιέσεις από ισχυρά λόμπι που εκπροσωπούν ντόπιους φαρμακοβιομηχάνους, πολυεθνικές αλλά και από την τρόικα, προκειμένου να αλλάξει ο νόμος για να περιοριστεί η χρήση των γενόσημων που είναι ασυγκρίτως φτηνότερα και μείωσαν δραστικά το κόστος της φαρμακευτικής περίθαλψης για το ελληνικό δημόσιο και έδωσαν τη δυνατότητα σε πολλούς άπορους και φτωχούς να συνεχίσουν να παίρνουν τα φάρμακά τους.
Στην περίπτωση κατά την οποία ο κ. Κουρουμπλής πιέζεται από ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα ή από λομπίστες της τρόικας, γεγονός που
εμείς σε καμία περίπτωση δεν αμφισβητούμε και το θεωρούμε πάρα πολύ πιθανόν, θα έπρεπε να καταφύγει στον εισαγγελέα και να είχε καταγγείλει ποιοι τον πιέζουν αναφέροντας ονόματα και διευθύνσεις. Γιατί οι χειρισμοί στο επίμαχο ζήτημα των φαρμάκων, για τα οποία το ελληνικό Δημόσιο πληρώνει πολλά δισεκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο, δεν είναι ιδιωτική υπόθεση, αλλά συνδέεται ευθέως με το δημόσιο συμφέρον και κυρίως με τη ζωή και την υγεία των πολιτών.

Γι΄αυτό ας αφήσει τα μισόλογα και να πει δημόσια, ποιοι είναι αυτοί οι κύριοι που επιχειρούν να περάσουν νομοσχέδια κατά παραγγελία,
προκειμένου να εξυπηρετήσουν μεγάλα οικονομικά συμφέροντα των πολυεθνικών, που επί χρόνια λήστευαν τον τόπο.

Γιατί την αγορά φαρμάκων την λυμαίνονται τρεις ισχυροί παράγοντες.
Πρώτον οι πολυεθνικές αμερικανικές και ευρωπαϊκές, δεύτερον οι ελληνικές βιομηχανίες φαρμάκων που είναι συνδεδεμένες με τα ξένα μεγαθήρια και τρίτον οι εισαγωγείς των γενοσήμων οι οποίοι κέρδισαν μεγάλο μερίδιο της αγοράς, πουλώντας φτηνά φάρμακα, που όπως αποδείχθηκε δεν ήταν επικίνδυνα, όπως ισχυρίζονται οι ξένες πολυεθνικές.

Το τελευταίο διάστημα έχει ξεσπάσει ένας πόλεμος ανάμεσα στους εμπλεκόμενους φορείς που έχουν διαμορφώσει πανίσχυρα από οικονομικής
άποψης λόμπι, τα οποία επιχειρούν να περάσουν τις πολιτικές που εξυπηρετούν τα δικά τους συμφέροντα.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «kontranews» το λόμπι των ελληνικών βιομηχανικών φαρμάκων επιδιώκει με κάθε τρόπο, ασκώντας ισχυρές πιέσεις, να περάσει τροπολογία προκειμένου να βγάλει εκτός αγοράς τα γενόσημα τα οποία κυκλοφορούν σε όλες τις χώρες του κόσμου.

Το λόμπι των ελληνικών φαρμακοβιομηχανιών έχει συμμάχους και ορισμένες μεγάλες πολυεθνικές, οι οποίες πιέζουν την κυβέρνηση μέσω της
τρόικας. Επειδή μια τροπολογία η οποία θα περιορίζει δραστικά τα φτηνά φάρμακα συνιστά κορυφαίο σκάνδαλο, το λόμπι των φαρμακοβιομηχάνων έχει προχωρήσει σε μια καταιγιστική διαφημιστική καμπάνια σε τηλεοπτικούς σταθμούς, στην εναγώνια προσπάθειά του να διαμορφώσει το κατάλληλο κλίμα εξαγοράζοντας τη σιωπή των Μέσων Ενημέρωσης, όταν κατατεθεί η τροπολογία.

Μάλιστα επειδή δεν μπορούν να διαφημίσουν φάρμακα οι λομπίστες διαφημίζουν τις εταιρείες των φαρμάκων!!!

Στην ουσία πρόκειται για εξαγορά της σιωπής, εφημερίδων και καναλιών, αφού η διαφήμιση εταιρειών δεν εξυπηρετεί καμία απολύτως επικοινωνιακή ανάγκη.
Στην πιάτσα ακούγεται ότι το λόμπι των φαρμακοβιομηχάνων έχει συγκεντρώσει ένα αστρονομικό ποσό, το οποίο στην πορεία μπορεί να φτάσει και τα… εκατό εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να ενισχύσει την καμπάνια στα Μέσα Ενημέρωσης και να πετύχει μια τροπολογία που θα περιορίζει τα γενόσημα φάρμακα και θα μας ξαναγυρίσει στο παλιοσύστημα της ληστείας του ελληνικού λαού.

Βέβαια μια τέτοια εξέλιξη θα έχει ως συνέπεια να εξασφαλίσουν οι Έλληνες βιομήχανοι και κάποιες αμερικανικές και ευρωπαϊκές πολυεθνικές
τριπλασιασμό του τζίρου και ολική επιστροφή στο καθεστώς ασυδοσίας και μονοπωλίου στα φάρμακα, το οποίο πλήρωσε ακριβά το ελληνικό δημόσιο.

Επειδή οι καιροί είναι πονηροί και το μόνο που δεν χρειάζεται στην παρούσα φάση η κυβέρνηση είναι η εμπλοκή της σε ένα σκάνδαλό διαπλοκής, ο υπουργός Υγείας οφείλει να ξεκαθαρίσει την κατάσταση και να προχωρήσει σε αποκαλύψεις για τις πιέσεις που δέχεται.

Το καλύτερο που έχει να κάνει, είναι να πάει κατ΄ ευθείαν στον εισαγγελέα για να επιληφθεί των καταγγελιών του, γιατί στο παρασκήνιο ακούγονται πολλά και διάφορα που μπορεί να εκθέσουν πρόσωπα, αλλά και την ίδια την κυβέρνηση.

 

Print Friendly, PDF & Email