Ποινική δίωξη στον Γεωργιάδη του Μητσοτάκη για σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκου

Στην άσκηση ποινικής δίωξης κατά του πρώην βουλευτή της ΝΔ και συνεργάτη τουΚυριάκου Μητσοτάκη, Νίκου Γεωργιάδη για σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκου προχώρησε ο εισαγγελέας, σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει το περιοδικό Hot Doc, φέρνοντας στο φως της δημοσιότητας νέα στοιχεία αναφορικά με την εμπλοκή του στην υπόθεση.

Σύμφωνα με το επίμαχο ρεπορτάζ έχει διαταχθεί άσκηση ποινικής δίωξης κατά του πρώην βουλευτή της ΝΔ και συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη, Νίκου Γεωργιάδη για σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκου.

Ο Γεωργιάδης βρίσκεται ένα βήμα πριν το εδώλιο, αφού ο αρμόδιος εισαγγελέας άσκησε εναντίον του δίωξη για ασέλγεια σε ανήλικο έναντι αμοιβής κατά συρροή και εξακολούθηση.

Στο 213 σελίδων κατηγορητήριο-όπως το συνέταξαν οι μολδαβικές Αρχές-περιλαμβάνονται με λεπτομέρειες οι ερωτικές συνευρέσεις του πρώην βουλευτή της ΝΔ και συμβούλου του Μητσοτάκη με ανηλίκους.

Στο ρεπορτάζ του περιοδικού εξετάζεται ο ρόλος που έπαιξαν η Αστυνομία και οι εισαγγελικές Αρχές, και συγκεκριμένα πως προσπάθησαν να καλύψουν την υπόθεση και γιατί τελικά καθυστέρησε η άσκηση της ποινικής δίωξης. Πώς η υπόθεση έγινε «μπαλάκι» και γιατί αδράνησαν οι ανακριτικές Αρχές, χωρίς μάλιστα να καταθέσουν αίτημα δικαστικής συνδρομής ώστε να πάρουν τη δικογραφία.

Υπενθυμίζεται ότι τον Γενάρη του 2016 ο Νίκος Γεωργιάδης παραιτήθηκε από τη Νέα Δημοκρατία, με αφορμή τις συγκεκριμένες καταγγελίες.

«Ο πόλεμος λάσπης συνεχίζεται με αμείωτη ένταση», υπογράμμισε σε δήλωσή του ο πρώην βουλευτής και συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη προσθέτοντας:

«Καταλαβαίνω ότι πίσω από αυτό κρύβονται πολιτικές σκοπιμότητες. Θα υπερασπιστώ τον εαυτό μου με όλα τα νόμιμα μέσα και θα σταματήσω άμεσα να παρέχω τις υπηρεσίες μου στη Νέα Δημοκρατία».