Ποιες προκρατήσεις Ανδρέα; – Χάνουμε και την μάχη του Τουρισμού!

ΑΦΟΥ τα κάνανε θάλασσα και βούλιαξαν έσοδα και Τουρισμό, δίνουν τώρα και συμβουλές και κάνουν αναλύσεις.

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης μπροστά στην αδιάψευστη πραγματικότητα των αριθμών με μείωση των εσόδων κατά 750 εκατ. ευρώ στο 8μηνο –όταν στις  αρχές Απριλίου δήλωνε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, ότι τα έσοδα θα φτάσουν τα 15 δισεκατομμύρια ευρώ- τώρα συμβουλεύει με δηλώσεις του τους συναδέλφους του να ρίξουν το βάρος στις προκρατήσεις.
alexios00-212x300
Γράφει ο Αλέξιος Κοιμήσης
Ποιες προκρατήσεις Ανδρέα; Αυτές με 15€/δωμάτιο/ την ημέρα all inclusive όπως πουλάνε σε t.o. ξενοδόχοι σε κορεσμένες περιοχές για να μην έχουν άδεια δωμάτια; Αυτό είναι μαγνήτης για άφραγκους τουρίστες –όπως αυτούς που προσελκύσαμε φέτος από Τουρκία, Αίγυπτο. Γιατί οι φταγκάτοι πήγαν σε Ισπανία.
….
Κι αν όπως έχεις δηλώσει πριν από δύο μήνες ”το στοίχημα με τον Πρωθυπουργό είναι στα έσοδα και όχι στα κεφάλια” (πράγμα που εμείς το φωνάζουμε εδώ και μήνες) τότε γιατί ασχολήθηκες με τα νούμερα των ” κεφαλιών”  και δημιούργησες μία πλαστή εικόνα ότι φέτος θα γεμίσουν οι τσέπες των έρημων ξενοδόχων λεφτά;
Οι τουρίστες ήρθαν αλλά ήταν τόσο χαμηλού βιωτικού επιπέδου που μοιράστηκαν ” μία σαλάτα στα έξι”  και κοιμήθηκαν σε σπίτια με κρατήσεις μέσω airbnb ή σε ξενοδοχεία με προσφορές –πρακτική που ακολούθησαν για να επιβιώσουν πολλοί ξενοδόχοι, σύμφωνα με την ανάλυση του προέδρου του ΞΕΕ Γιώργο Τσακίρη.
Αλλωστε και με τις κρατήσεις last minute που υποστηρίξατε όλοι οι φορείς του κλάδου αυτό ήταν το σκεπτικό. Μειωμένες τιμές σε ξενοδοχεία και αυτόματα υποβάθμιση του προϊόντος. Αυτή την πολιτική πρεσβεύετε κύριοι ηγέτες του Τουρισμού;
Συμφωνείτε με την άσχετη Κουντουρά που την τελευταία ώρα ζητά από τους ξενοδόχους να τα «δώσουν όλα»;
Καλό θα ήταν Ανδρέα Ανδρεάση να συμβούλευες την κ.Κουντουρά να δώσει κίνητρα στους συναδέλφους σου του κλάδου που τους πνίγουν τα χρέη σε εφορία και τράπεζες και να πάψει πια να τους ζητάει να ξεπουληθούν.
Να πιέσει η κ.Κουντουρά τους άλλους συναρμόδιους υπουργός να σωθούν από την καταστροφή οι μικρομεσαίοι ξενοδόχοι –που θα παρασύρουν και όλο τον κλάδο- και να της υπενθυμίσεις ότι και αυτή είναι δουλειά της και όχι μόνο τα ανούσια ταξίδια σε αγορές που έχουν ανοιχτεί εδώ και χρόνια και μας τις πλασάρει ως έργο της. Αλήθεια που είναι οι τουρίστες από τις αγορές που έχει υποσχεθεί;
Γιατί και η δική σας δουλειά αυτή είναι Ανδρέα, Γιάννη και Γιώργο,  να πιέζετε. Να πιέζετε για να ξεκινήσουν τα έργα στα αεροδρόμια –πιστεύω να μάθατε ότι αεροδρόμια μας σε top περιοχές μας όπως Σαντορίνη, Ηράκλειο, Χανιά βρίσκονται στις πρώτες θέσεις στην λίστα των χειρότερων αεροδρομίων της Ευρώπης και όχι άδικα και ακολουθεί η Ρόδος. Ή μήπως δεν σας αφορά το θέμα γιατί εκεί δεν έχετε τα ξενοδοχεία σας;

Δουλειά σας είναι να πιέζετε κυβέρνηση, Πρωθυπουργό –και να τον έχετε στο πλευρό σας, για να ξαναγίνουμε ανταγωνιστικοί και να τους πείσετε ότι με υψηλούς φόρους δεν μπορούμε να είμαστε.
Ανδρέα, Γιάννη και Γιώργο πάμε κατά διαόλου και το γνωρίζετε καλύτερα από τον καθ’ ένα. Τον Αύγουστο -σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ- η εισερχόμενη κίνηση αυξήθηκε…θεαματικά κατά 1,8% και σε επίπεδο 8μηνου κατά 1,3%!
Ανδρέα Ανδρεάδη, Γιάννη Ρέτσο, Γιώργο Τσακίρη σταματήστε τα μηνύματα και τις θεωρίες, «σηκώστε τα μανίκια» και δουλέψτε πριν να είναι αργά.