Πλιάτσικο παγκοσμίου επιπέδου το έγκλημα εις βάρος των μικρομετόχων των ΣΩΛΚ

Το έγκλημα εις βάρος των μικρομετόχων των ΣΩΛΚ είναι πλιάτσικο παγκοσμίου επιπέδου.

Όπως ξέραμε μέχρι σήμερα στο ελληνικό χρηματιστήριο και στα ξένα, αυτό που γίνεται  είναι η μητρική να απορροφά τις θυγατρικές της, δηλαδή η ΒΙΟΧΑΛΚΟ να απορροφά πχ την ΕΛΒΑΛ μετά τα ΣΩΛΚ μετά την ΕΛΚΑ. Εδώ όμως έχει γίνει παγκόσμια πατέντα.

Προσέξτε τώρα… Τα ΣΩΛΚ φτιάχνουν σωλήνες και τα ΕΛΚΑ φτιάχνουν καλώδια. Καμμία σχέση μεταξύ τους. Αυτό που ουσιαστικά γίνεται είναι τα ΣΩΛΚ εξαγοράζουν τα ΕΛΚΑ με μετοχές και όχι με μετρητά, με αποτίμηση τα ΕΛΚΑ στον ουρανό και τα ΣΩΛΚ στον πάτο.

Και εξηγούμαστε… Επειδή και οι δυο εταιρείες είναι εισηγμένες και όχι μη εισηγμένες που κάνεις ότι θέλεις, ΑΝ ήθελε η ΒΙΟΧΑΛΚΟ να κάνει δημόσια πρόταση για τα ΣΩΛΚ που έχει το 86% !!!!!, η μέση τιμή εξαμήνου στα 0.847 !!! θα έδινε μια αποτίμηση 105.17 εκ. ευρώ.

Τώρα αν ήθελε να κάνει το ίδιο για τα ΕΛΚΑ η μέση τιμή εξαμήνου είναι στα 0.635 δηλαδή μια κεφαλαιοποίηση 18.76 εκ ευρώ. Δηλαδή η καινούρια εταιρεία βάσει χρηματιστηρίου θα πρέπει να είχε αναγκαστικά μια αποτίμηση 123.93 εκ. ευρώ όπου σ’ αυτήν οι μέτοχοι των ΣΩΛΚ θα είχαν το 84.86% της εταιρείας.

Η διοίκηση όμως της ΒΙΟΧΑΛΚΟ αποφάσισε τα ΣΩΛΚ να επιδοτήσουν το … σαπάκι των ΕΛΚΑ. Και εξηγούμαστε… Τα ΕΛΚΑ έχουν ίδια κεφάλαια 84.19εκ. ευρώ και καθαρό δανεισμό 228,28 εκ. ευρώ, δηλαδή 2,711 φορές τα ίδια κεφαλαιά της Και με την εταιριούλα (συγκριτικά) να εμφανίζει κέρδη μετά φόρων και μετά δικαιωμάτων στο 6μηνο το κολοσσιαίο ποσό των 60,000 ευρώ !!!!!

Ας πάμε τώρα στα ΣΩΛΚ… Για να καταλάβετε, έχουν ίδια κεφάλαια 154.31 εκ. ευρώ και καθαρό δανεισμό 149.73 εκ. ευρώ δηλαδή ο καθαρός δανεισμός είναι 0.97 των ιδίων (ΕΛΚΑ μόχλευση 2.711 των ιδίων !!!!) και όπως καταλαβαίνετε μέρα με τη νύχτα, ενώ τα ΣΩΛΚ έβγαλαν 3,51 εκ. ευρώ κέρδη. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν επειδή τα ΕΛΚΑ είχαν πρόβλημα με τα covenants των τραπεζών έρχονται λοιπόν τα ΣΩΛΚ να λύσουν το πρόβλημα.

Αλλά κύριοι της ΒΙΟΧΑΛΚΟ θέλετε να λύσετε το πρόβλημα? Κάντε το με αυτό που προκύπτει από τις αποτιμήσεις του χρηματιστηρίου. Ντροπή σας κύριοι…

______________________

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Στα 0,4560 τα ΣΩΛΚ (αν κι σήμερα δούμε άλλο ένα -30%), δηλαδή η καινούργια Cenergy, είναι τσάμπα γιατί σε βάθος χρόνου τα ΕΛΚΑ θα πάρουν τις δουλειές των υπόγειων καλωδίων διασύνδεσης και αγοράζεις τα ΣΩΛΚ σε τιμή… κατεδάφισης.