Πλαίσιο: Σχολιασμός αποτελεσμάτων 9μήνου

Μόνο αγορά σε κρίση δεν θυμίζουν τα νούμερα του εννεαμήνου που δημοσιεύθηκαν και πάλι λίαν εγκαίρως. Για μια φορά ακόμα ο όμιλος ”έκανε θαύματα” σε όλες τις γραμμές του ισολογισμού δίνοντας μαθήματα διαχείρισης κόστους και κρίσης.

Επειδή τίποτα δεν είναι τυχαίο, τα εξαιρετικά νούμερα ήρθαν ως αποτέλεσμα της προώθησης των πωλήσεων ιδιωτικής ετικέτας που απολαμβάνει υψηλότερο περιθώριο κέρδους αλλά και καλύτερης διαπραγμάτευσης των τιμών με τουςπρομηθευτές με μοχλό την υψηλή ταμειακή θέση.

Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι η αύξηση των λειτουργικών κερδών και των καθαρών κερδών κατά 27% και 29% αντιστοιχία στο γ’ τρίμηνο.

Η υστέρηση στην αύξηση των πωλήσεων στο γ’ τρίμηνο έναντι του δυνατού β’ τριμήνου αποδίδεται εν μέρει και στην κόπωση της αγοράς τηλεοράσεως λόγω της ολοκλήρωσης των αγώνων του Μουντιάλ.

Δεδομένης της χαμηλής σχετικά συνεισφοράς του γ’ τριμήνου στα μεγέθη της κερδοφορίας η συνέχεια αναμένεται ακόμα πιο δυνατή.

Σημειώστε ότι η περυσινή χρονιά είχε στα καθαρά κέρδη και θετική αναβαλλόμενη φορολογία 800 χιλ. ευρώ  περίπου η οποία ήδη έχει ξεπεραστεί.

Κατά τα άλλα ο τραπεζικός δανεισμός υποχώρησε πλέον στα 10,6 εκατ. ευρώ ενώ η εταιρία εμφανίζει καθαρό ταμείο 32,4 εκατ. ευρώ. (Σχολιασμός από τον Μάνο Χατζηδάκη – Beta Sec.)