Πιθανή ακύρωση του δημοψηφίσματος – Θρίλερ με τη δόση στο ΔΝΤ – ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΤΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΡΤ

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΤΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΡΤ

Αποκαλυπτικός για τις ραγδαίες εξελίξεις των τελευταίων ωρών ήταν σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης. Ανέφερε ότι ο ίδιος εισηγήθηκε στον πρωθυπουργό την ανάγκη να προχωρήσει άμεσα σε συμφωνία με τους δανειστές. Αφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μάλιστα να ακυρωθεί το δημοψήφισμα: «Είναι πολιτικό θέμα, μπορεί να αποφασίσει κάτι διαφορετικό η κυβέρνηση, το κάναμε για να επιτύχουμε συμφωνία» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Η χώρα έχει χρηματοδοτικές ανάγκες για να πληρώνει τα παλιά χρέη. Εδώ που είμαστε χρειαζόμαστε μια πιο συγκεκριμένη λύση. Γι’ αυτό υποβάλλαμε ένα χρηματοδοτικό πρόγραμμα, για δύο έτη, ώστε να μπορέσουμε να βγούμε στις αγορές και να δούμε ανάπτυξη συντομότερα» είπε ο κ.Δραγασάκης.

Χαρακτήρισε το πρόγραμμα που λήγει σε λίγη ώρα περατωμένο και αποτυχημένο, και ότι δεν μπορεί να υπάρχει έξοδος από την κρίση μέσω μείωσης μισθών και συντάξεων. Τόνισε ωστόσο πως πρέπει να βρεθεί μία λύση ανάμεσα στην Αθήνα και τους θεσμούς αλλά όχι στη βάση της υποταγής, ούτε σε μία τυφλή ρήξη.

Αναφορικά με το νέο Eurogroup αύριο, είπε ότι «η συζήτηση θα συνεχιστεί, ώστε να αποσαφηνιστεί το κλίμα και τα μέτρα της συμφωνίας».

Επιβεβαίωσε ότι η Αθήνα ζήτησε παράταση της πληρωμής της δόσης στο ΔΝΤ, ύψους 1,56 δισ. ευρώ, πριν λήξει η διορία απόψε τα μεσάνυχτα, επιβεβαιώνοντας σχετική πληροφορία της Bild.

Επίσης, επιβεβαίωσε και την υποβολή αιτήματος στην ΕΚΤ να επεκτείνει το πλαφόν του έκακτου μηχανισμού ρευστότητας ELA για τις ελληνικές τράπεζες.

Ευρωπαϊκές πηγές, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters μετά το αποψινό Eurogroup, ανέφεραν ότι η ελληνική πλευρά δεσμεύτηκε πως εάν υπάρξει συμφωνία, θα ακυρωθεί το δημοψήφισμα.