Πασίγνωστος μεγαλοεπιχειρηματίας με εκπληκτική έπαυλη έχει καταφέρει να μην πληρώνει ΕΝΦΙΑ

Ποιος γνωστός επιχειρηματίας με πολυτελή βίλα έχει καταφέρει να μην πληρώνει ΕΝΦΙΑ

Έχει δηλώσει το σπίτι του ως μουσείο και ως εκ τούτου απαλλάσσεται από τον ΕΝΦΙΑ
Είναι ένας από τους πιο γνωστούς επιχειρηματίες της χώρας με πολυσχιδή δραστηριότητα, σε πολλούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας, ο οποίος δαθέτει μία από τις μεγαλύτερες βίλες στα βόρεια προάστια και όμως έχει καταφέρει να μην πληρώνει ούτε ένα ευρώ για ΕΝΦΙΑ.
Την στιγμή που 6,3 εκατομμύρια φυσικά πρόσωπα και περίπου 50.000 νομικά πρόσωπα,χρεώθηκαν 3,18 δισ. ευρώ ο εν λόγω επιχειρηματιας αν και έχει ένα τεράστιο ακίνητο αλλά και την οικονομική δυνατότητα να πληρώσει… εντούτοις έχει καταφέρει να αποφύγει την καταβολή φόρους ιδικτησιας.
Ο τρόπος που το κατάφερε;
Έχει δηλώσει το σπίτι του ως μουσείο και ως εκ τούτου απαλλάσσεται από τον ΕΝΦΙΑ.
Ανεξάρτητα αν στην έκταση που είναι το σπίτι του υπάρχει γήπεδο τέννις, ελικοδρόμιο, λίμνες αλλά και εκλησσάκι.
Για να δικαιολογήσει τον χαρακτηρισμό του σπιτιού τους ως μουσειακό χώρο, ο εν λόγω επιχειρηματίας, έχει βάλει ορισμένους πίνακες γνωστών ζωγράφων (καθώς είναι γνωστός λάτρης της τέχνης) στους τοίχους.
Με αυτό τον τρόπο έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να αποφεύγει να πληρώνει ΕΝΦΙΑ… τον οποίο καλούνται να πληρώσουν ακόμη και οι ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων.
Να σημειωθεί ότι από τον ΕΝΦΙΑ, εξαιρούνται τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου που δεν είναι φορείς της γενικής κυβέρνησης και τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που έχουν ακίνητα και τα ιδιοχρησιμοποιούν με κοινωφελή σκοπό, εκπαιδευτικό, πολιτιστικό, αθλητικό, θρησκευτικό, φιλανθρωπικό, απαλλάσσονται από τον ΕΝΦΙΑ.
Απαλλαγή υπάρχει και όταν τα πρόσωπα αυτά παραχωρούν τα ακίνητα δωρεάν στο Δημόσιο.www.bankingnews.gr