Παραδόθηκε ο ανήλικος που μαχαίρωσε τον αστυνομικό στο Αίγιο

ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΕΙΧΑΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ

Παραδόθηκε το βράδυ της Τρίτης στην Ασφάλεια Αιγίου ο 15χρονος που αναζητείτο για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικού.

Ο 15χρονος τα ξημερώματα μαχαίρωσε τον αστυνομικό και τον τραυμάτισε όταν αυτός επιχείρησε να ελέγξει το δίκυκλο στο οποίο ήταν συνεπιβάτης.

Το χρονικό της επίθεσης
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο αστυνομικός επιχείρησε να σταματήσει τους δύο νεαρούς που επέβαιναν σε δίκυκλο, όμως αυτό κατέστη αδύνατο καθώς παρά τις υποδείξεις και τα ηχητικά σήματα, οι έφηβοι διέφευγαν διαρκώς.

Κοντά στον κόμβο της Κορίνθου, ο αστυνομικός προσπάθησε να σταματήσει το αυτοκίνητο και άνοιξε την πόρτα για να τους ανακόψει την πορεία και να τους συλλάβει.

Οι νεαροί χτύπησαν την πόρτα με αποτέλεσμα ο αστυνομικός να τραυματιστεί στο κεφάλι.  Παρά το κτύπημα ο αστυνομικός συνέχισε την καταδίωξη των δραστών και όταν τους πλησίασε, ο 15χρονος και συνοδηγός του δικύκλου έβγαλε μαχαίρι και τον κτύπησε στο στήθος, τραυματίζοντάς τον.

Ο αστυνομικός, αιμόφυρτος, έβγαλε το υπηρεσιακό του όπλο και πυροβόλησε προς εκφοβισμό των δραστών, οι οποίοι πέτυχαν να διαφύγουν.Τελικά, και με τη συνδρομή ενός πολίτη, συνελήφθη ο οδηγός του δικύκλου αλλά και ακολούθως οι γονείς του, μιας και είναι ανήλικος. Το μεσημέρι της Τρίτης συνελήφθησαν και οι γονείς του 15χρονου.

Ο τραυματίας διεκομίσθη για τις πρώτες βοήθειες στο Νοσοκομείο του Αιγίου και ακολούθως στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, όπου και νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση.