Παραδόθηκαν 24 νέα σχολεία για 4.000 μαθητές

Με νέα κτίρια και αίθουσες διδασκαλίας αλλά και πλήρως αναβαθμισμένα υφιστάμενα σχολεία που καλύπτουν τις ανάγκες άνω των 4.000 μαθητών, ξεκινά η σχολική χρονιά 2016-2017.

Η εταιρεία “Κτιριακές Υποδομές ΑΕ” (ΚΤΥΠ ΑΕ) ολοκλήρωσε και παρέδωσε σε χρήση για την νέα σχολική χρονιά, 17 έργα σχολικής στέγης που περιλαμβάνουν 24 νέα σχολεία και χρηματοδοτήθηκαν από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους με πάνω από 18 εκατομμύρια ευρώ.

Πρόκειται για νέα κτίρια και αναβαθμίσεις 14 νηπιαγωγείων, 4 Δημοτικών Σχολείων, 1 Γυμνασίου και 5 Λυκείων που ικανοποιούν χρόνια αιτήματα τοπικών κοινωνιών οι οποίες αντιμετωπίζουν σημαντικές ελλείψεις σχολική στέγης.

Συγκεκριμένα, παραδόθηκαν τα εξής έργα:

– 5ο Νηπιαγωγείο Δάφνης
– 2 / θέσιο ολοήμερο Νηπιαγωγείο στον οικισμό Ριβιώτισσας (12ο Νηπιαγωγείο Σπάρτης)
– 68ο και 88ο Νηπιαγωγείο Αθηνών και 90ο και 123ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών
– 5ο Νηπιαγωγείο Παλλήνης (περιοχή Βακαλόπουλο)
– 22ο 2/ θέσιο Νηπιαγωγείο Καρδίτσας
– Προσθήκη 2/ θέσιου ολοήμερου Νηπιαγωγείου για το 2ο Νηπιαγωγείο Φαρσάλων
– 17ο Νηπιαγωγείο Αιγάλεω
– 108ο και 5ο Νηπιαγωγείο Αθήνας
– 4ο Νηπιαγωγείο Μαρκοπούλου
– 8ο 2/θέσιο ολοήμερο Νηπιαγωγείο και 2ο Νηπιαγωγείο Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης
– Νηπιαγωγείο Τριάδος Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων Εύβοιας (αντικατάσταση στοιχείων Αμιάντου).
– 13ο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας
– 4ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Συγκροτήματος Γκράβας (εργασίες επισκευής και διαρρύθμισης)
– Νέο Ράλλειο Γυμνάσιο-Λύκειο Πειραιά
– 32ο Λύκειο Αθηνών
– 1ο και 2ο Λύκειο Αργοστολίου
– 6ο Γενικό Λύκειο Αιγάλεω

Μέσα στο επόμενο διάστημα, η εταιρία θα παραδώσει προς χρήση επιπλέον 24 έργα σχολικής στέγης που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην τελική φάση κατασκευής, σε όλη την Ελλάδα και χρηματοδοτούνται κι αυτά από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους με περίπου 20 εκατομμύρια ευρώ.

Παράλληλα, εξελίσσεται η σταδιακή παράδοση των 21 σχολικών συγκροτημάτων που κατασκευάζονται με τη μέθοδο ΣΔΙΤ.

Ήδη έχουν παραδοθεί έξι σχολικά συγκροτήματα σε Αθήνα, Ίλιο, Γέρακα, Πεντέλη (2 σχολεία) και Κερατσίνι καθώς και ένα κλειστό γυμναστήριο στην Πεντέλη.

Ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, η πρόεδρος της εταιρίας “Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.” (ΚΤΥΠ Α.Ε.), κα Ιωάννα Κοντούλη, δήλωσε:

«Στις σημερινές δύσκολες συνθήκες, η ΚΤΥΠ, στο πλαίσιο των κυβερνητικών προτεραιοτήτων και των κατευθύνσεων του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστου Σπίρτζη, προσπαθεί να επιτελέσει το έργο της που έχει κοινωνικό πρόσημο και αφορά στην κάλυψη των αναγκών της δημόσιας παιδείας.

Καταφέραμε ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, να φέρουμε σε πέρας έργα σχολικής στέγης που καλύπτουν τις ανάγκες 3.800 μαθητών. Όμως δεν εφησυχάζουμε.

Οι ανάγκες είναι πολύ περισσότερες. Για αυτό και συνεχίζουμε την δουλειά μας με εντατικούς ρυθμούς και στο επόμενο διάστημα θα παραδώσουμε κι άλλα σχολεία ώστε να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες της σχολικής κοινότητας με ποιοτικό τρόπο.

Μέλημα μας είναι να αμβλύνουμε τις ανισότητες που δημιουργήθηκαν από προηγούμενες πολιτικές επιλογές.

Για εμάς, όλοι οι μαθητές πρέπει να απολαμβάνουν την ίδια ποιοτική δημόσια, δωρεάν εκπαίδευση και σχολική στέγη, σε όποια περιοχή της Ελλάδας κι αν κατοικούν».