Παράταση δύο εβδομάδων στη ρύθμιση για τις 100 δόσεις

Παράταση δύο εβδομάδων έδωσε σήμερα Παρασκευή η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη στη προθεσμία υπαγωγής στη ρύθμιση για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων χρεών έως και σε 100 δόσεις.

Με τροπολογία που κατέθεσε στο νομοσχέδιο «Μέτρα για την ανακούφιση των ΑμεΑ, την απλοποίηση της λειτουργίας των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής και συναφή ασφαλιστικά ζητήματα» η κ. Βαλαβάνη επέκτεινε έως τις 15 Ιουλίου 2015 τη δυνατότητα υπαγωγής στην ευνοϊκή ρύθμιση.

Το υπουργείο Οικονομικών σε ανακοίνωσή του τονίζει πως η ημερομηνία αυτή αποτελεί την τελική, καταληκτική ημερομηνία της ρύθμισης.

Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση ανταποκρίθηκε στα χιλιάδες μηνύματα πολιτών, που κατέκλυσαν το υπουργείο Οικονομικών τις τελευταίες ημέρες και στην ανάγκη διευκόλυνσης της φορολογικής διοίκησης, στην οποία εκκρεμούν χιλιάδες υποθέσεις σε διάφορες φάσεις ελέγχου, έτσι ώστε να διευκολυνθεί η ένταξη στην ρύθμιση τουλάχιστον όσων απ’ αυτές βρίσκονται στη τελική φάση.

«Η μέχρι σήμερα εξαιρετική ανταπόκριση, με τους 750.000 φορολογούμενους, κυρίως φυσικά πρόσωπα αλλά και επιχειρήσεις, οι οποίοι έθεσαν σε ρύθμιση ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 5,25 δισ. €, αποτελεί ένδειξη επίσης της εμπιστοσύνης ευρύτερων στρωμάτων του λαού ότι μπορεί να υπάρξει ένα μέλλον διαφορετικό από την σημερινή κατάσταση προς όφελος της εργαζόμενης πλειοψηφίας της κοινωνίας και της χώρας», αναφέρει η ανακοίνωση.