Πέντε οι νεκροί της τραγωδίας – 391 οι διασωθέντες

ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ 4 ΝΕΟΙ ΣΟΡΟΙ

Πέντε οι νεκροί της τραγωδίας – 391 οι διασωθέντες

Τέσσερις σορούς στη θαλάσσια περιοχή όπου βρίσκεται το πλοίο «Norman Atlantic» στο οποίο εκδηλώθηκε χθες τα ξημερώματα πυρκαγιά στο γκαράζ του 44 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Κέρκυρας, εντόπισαν διασώστες από ελικόπτερα, ανεβάζοντας σε πέντε τον αριθμό των νεκρών. Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ανακοίνωση, οι διασωθέντρς ανέρχονται πλέον στους 391 σε σύνολο 478 ενώ στο πλοίο παραμένουν 87 άτομα.

Πέντε οι νεκροί της τραγωδίας - 391 οι διασωθέντες

Την περισυλλογή τεσσάρων νεκρών επιβατών του Norman Atlantic από τη θάλασσα είχε επιβεβαιώσει λίγο νωρίτερα η ιταλική ακτοφυλακή, ενώ την ύπαρξη των σορών επιβεβαίωσε με δήλωσή του στο Mega από τη Βουλή και ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μ.Βαρβιτσιώτης.

Στη θαλάσσια περιοχή μεταβαίνει σκάφος της ιταλικής ακτοφυλακής ενώ δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστό αν πρόκειται για επιβάτες του πλοίου ή παράτυπους μετανάστες που μπορεί να επέβαιναν στο «Norman Atlantic».

Νωρίτερα, ένας τούρκος διασωθείς επιβάτης του πλοίου, ο οποίος βρίσκόταν σε κατάσταση σοκ, δήλωσε στην ιταλική τηλεόραση ότι είδε τέσσερις νεκρούς στη γλίστρα, το σημείο όπου έχασε τη ζωή του ο Έλληνας, Γ. Δούλης.

«Είδα τέσσερις νεκρούς με τα ίδια μου τα μάτια, δύο άνδρες και δύο γυναίκες, είμαι σίγουρος, ήταν μπροστά μου», δήλωσε ο Τούρκος επιβάτης στους δημοσιογράφους την ώρα που αποβιβαζόταν στο λιμάνι του Μπάρι.

Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση, ο αριθμός των διασωθέντων έχει φτάσει τους 391, ενώ στο πλοίο παραμένουν 87 άτομα.

Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό τι εθνικότητας είναι τα θύματα.

Η επιβεβαίωση των ιταλικών αρχών ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στους πέντε. Υπενθυμίζεται ότι χθες ανασύρθη νεκρός από το οχηματαγωγό ο έλληνας μετανάστης της Ελβετίας Γιώργος Δούλης.

Ερευνα για τα αίτια
Παράλληλα, η εισαγγελία του Μπάρι ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη έρευνας για ποινικές ευθύνες έπειτα από την πυρκαγιά στο οχηματαγωγό. Ο εισαγγελέας Τζουζέπε Βόλπε ανακοίνωσε την έναρξη της έρευνας μετά τη μετάβασή του στο λιμεναρχείο του Μπάρι, όπου έφθασαν οι πρώτοι 49 διασωθέντες του πλοίου.

Η έρευνα έχει ως στόχο την εξακρίβωση των αιτίων της πυρκαγιάς που εκδήλωθηκε χθες το πρωί στο γκαράζ του πλοίου, που μετέφερε μεταξύ άλλων οχημάτων και πολλά φορτηγά με φορτίο λαδιού.

Το πλοίο είχε περάσει πρόσφατα από επιθεώρηση και ο ιταλός πλοιοκτήτης Κάρλο Βισεντίνι δήλωσε στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa ότι είναι βέβαιος για το αξιόπλοο και την ασφάλεια του πλοίου.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια αυτής της επιθεώρησης εντοπίσθηκε πρόβλημα σε μία από τις πόρτες πυρασφάλειας του γκαράζ, αλλά αυτό το πρόβλημα είχε διευθετηθεί διευκρίνισε ο ιταλός πλοιοκτήτης, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Διαβάστε ακόμη
Διευκρινίσεις από ΑΝΕΚ για το Norman Atlantic