Ο αποκλεισμός του Mega και τα κενά για τις τηλεοπτικές άδειες- ο μοναδικός πλήρης φάκελος της Alter Ego.

Το αργότερο την ερχόμενη Τρίτη θα ανακοινωθεί ποιοι είναι οι «τυχεροί» που θα περάσουν στην επόμενη φάση των δημοπρασιών για τις τηλεοπτικές άδειες καθώς η Επιτροπή του Διαγωνισμού και τη Grant Thornton ελέγχουν πυρετωδώς τους φακέλους.

______________
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές το Mega θα πρέπει να θεωρείται αποκλεισμένο από την επόμενη φάση παρά το γεγονός του ότι ο φάκελος που κατέθεσε ήταν επαρκέστατος τεχνικά δεδομένου ότι δεν διαθέτει τραπεζική ενημερότητα.
Από την εξέταση των φακέλων και από πηγές των υποψηφίων για να λάβουν τηλεοπτικές άδειες προκύπτει ότι ο μοναδικός φάκελος που δεν είχε προβλήματα ήταν αυτός της Alter Ego.

_________
Από εκεί και πέρα ζητήματα, μείζονος ή ήσσονος σημασίας υπάρχουν για όλους τους υπολοίπους.
Ειδικότερα ζητήματα μετοχικής σύνθεσης αλλά και πληρότητας του φακέλου ειδικά σε ότι αφορά στην επάρκεια και την προέλευση των κεφαλαίων εγείρονται για το Έψιλον με σοβαρή την πιθανότητα αποκλεισμού ενώ ζητήματα με την μετοχική σύνθεση έχει και ο όμιλος ΣΚΑΙ τα οποία μάλλον δεν θα αποτελέσουν εμπόδιο για να περάσει στην επόμενη φάση.

__________

Εμπόδιο όμως μπορεί να αποτελέσουν διαδικασίες  μετασχηματισμού που προηγήθηκαν της υποβολής αιτήματος της τηλεοπτικής άδειας. Ζητήματα υπάρχουν και σε Alpha, Antenna σε ότι αφορά στον πρώτο στη σχέση με RTL και το δεύτερο στη χρηματοοικονομική διάρθρωση αλλά και επάρκειας τεκμηρίωσης των στοιχείων του φακέλου. Ζητήματα τεκμηρίωσης στοιχείων εγείρονται και για τον όμιλο Καλογρίτσα και για την Dimera του Ιβάν Σαββίδη.

__________
Το Star παρά το γεγονός ότι η οικογένεια  Βαρδινογιάννη έχει δαπανήσει τεράστια ποσά σε αλλεπάλληλες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου φαίνεται να έχει ζήτημα καθαρής θέσης και σε περίπτωση αποκλεισμού θα ενεργοποιηθεί η Κυπριακή εταιρία (Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Πάροχος).