Ο άνθρωπος έχει το ακαταλόγιστο!

Η χθεσινή επιστολή του Γιώργου Παπανδρέου προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο αποτελεί – κατά τη γνώμη μου – ένα  μεγαλειώδες μνημείο θράσους της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας. Ο άνθρωπος που έβαλε την ταφόπλακα στην ελληνική οικονομία, ο ανόητος, αποτυχημένος λαϊκιστής, ο πρωθυπουργός που έφερε το ΔΝΤ στη χώρα , καταφέρνει για μια ακόμη φορά να προκαλέσει όχι μόνο εξ αιτίας της ανησυχητικής αβελτηρίας του αλλά κυρίως λόγω των αδιαφανών αιτιών που τον οδηγούν σε αυτές τις κινήσεις.

Επί της ουσίας , ο Παπανδρέου ζητά έκτακτο συνέδριο και εκλογή προέδρου από τη βάση, καθώς και τη πρόκληση ενός πολιτικού- δημοκρατικού ΣΟΚ για να ανανήψει το κόμμα ( εδώ κάποιος τον συμβούλεψε να κάνει και τσαχπινιά κι έγραψε το ΣΟΚ με κεφαλαία για να το συσχετίσει προφανώς με το ΠΑΣΟΚ…). Ο ανεκδιήγητος τέως πρωθυπουργός, έρχεται σε απόλυτη ρήξη με την ηγεσία του κόμματός του και κάνει όλον αυτό το σαματά γιατί θέλει να ξαναγίνει πρόεδρος.

Έκατσε λοιπόν κι έγραψε αυτό το αφηρημένο παραλήρημα ανούσιων σκέψεων χωρίς ίχνος πρωτοτυπίας. Το καλό είναι ότι περιέχει αρκετές δόσεις αυτοσαρκασμού – που ο ίδιος ο συγγραφέας φυσικά δεν αντιλαμβάνεται- όπως για παράδειγμα στο σημείο που λέει :

“Με απόλυτη καθαρότητα, με απόλυτη διαφάνεια. Όπως έκανα πάντα. Ως εκ τούτου, θέλω να είμαι σαφής και συνοπτικός”

Όπως όλοι ξέρουμε, ο Γιωργάκης δεν ήταν ποτέ απόλυτα καθαρός ή διαφανής ενώ σίγουρα  δεν ήταν ποτέ σαφής. Όσο για το συνοπτικός, να σημειώσω απλά ότι μετά από αυτή τη φράση ακολουθεί το μεγαλύτερο μέρος της επιστολής με 10 βασικά σημεία και 1500 λέξεις άνευ νοήματος!

Πιθανώς να φαίνεται σαν υπεραπλούστευση, αλλά εκτιμώ ότι το περιεχόμενο της επιστολής αυτής είναι ανάξιο έστω και απλής ανάγνωσης. Ελάχιστοι πολίτες αυτής της χώρας θα έδιναν πλέον σημασία στις προτάσεις του Παπανδρέου για ένα καλύτερο ΠΑΣΟΚ ή για μια καλύτερη Ελλάδα. Αυτό όμως που σίγουρα μπορεί να έχει ενδιαφέρον είναι η αιτία που τον οδήγησε σ’ αυτόν το νέο προσωπικό διασυρμό…

Προφανώς δεν έχει καταλάβει ότι με τις κινήσεις αυτές εξευτελίζεται. Διασύρει την προσωπικότητά του αλλά σπιλώνει και το όνομά του, που καλώς ή κακώς, έχει τεράστιο ειδικό βάρος εντός και εκτός Ελλάδος. Λέγοντας ότι δικαιώθηκε η πολιτική που ακολούθησε μετά το 2009, κάνοντας επίκληση στις σοσιαλιστικές του(ς) ρίζες και νύξεις κατά του “πελατειακού” καπιταλισμού, αντιλαμβανόμαστεpapandreou2 ότι ο Γιωργάκης έχει πλέον το ακαταλόγιστο. Ο άνθρωπος δεν έχει καμιά συναίσθηση των ευθυνών του και φαίνεται να παρασύρετε από τις φωνές κάποιων “ζώων” όπως της κυρίας που τον καλωσόρισε προχθές στα γραφεία του  ΠΑΣΟΚ αλαλάζοντας ” Καλώς ήρθες πρόεδρε της καρδιάς μας”.

Ελπίζω ότι ο Γιώργος , την επόμενη φορά που θα εμφανιστεί να έχει την υποδοχή που του αξίζει… Πρέπει επιτέλους να καταλάβει αυτός – και πολλοί άλλοι- ότι είμαστε ένας λαός απείθαρχος που συχνά γίνεται θύμα πλάνης. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι είμαστε και τελείως ηλίθιοι!

Επίσης, καλό θα ήταν, να τον κοιτάξει και κανένας ψυχίατρος…

 

Με αγάπη

Ο Είρων

omegaloseiron@gmail.com